Iš Kauno oro uosto dėl gedimo nepakilo „Ryanair“ lėktuvas (papildyta)

Penktadienio vidurdienį iš Kauno oro uosto dėl kol kas nenustatyto techninio gedimo nepakilo „Ryanair“ lėktuvas, turėjęs skristi į Brėmeną. Skrydis atidėtas iki 18.55 val., daugiau detalių oro uostas nepateikia.

Kaip portalui sakė oro uosto vadovas Arijandas Šliupas, skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvas turėjo pakilti 13.20 val., tačiau keleiviams teko išlipti iš lėktuvo.

„Kol kas neturiu informacijos, gedimo priežastis ir aplinkybes aiškinasi „Ryanair“. Kadangi skrydis tik atidėtas, tai keleiviai lūkuriuoja pačiame oro uoste“, - aiškino A.Šliupas.

Iš pradžių skrydis buvo atidėtas kelioms valandos - iki 15 valandos. Kiek vėliau oro uostas pranešė, kad skrydis į Brėmeną planuojamas 18.55 val. "Laukiame atvykstant iš Dublino technikų, kurie ir nustatys gedimus", - pridūrė oro uosto vadovas.

Kaip portalui pasakojo į Brėmeną susiruošusi skristi vilnietė Jekaterina, dar net nepradėjusiame kilti lėktuve kažkas garsiai subildėjo.

„Tik įlipome į lėktuvą, atsisėdome, o susirūpinęs kapitonas išėjo ir visiems pasakė: „Su tokiu gedimu į orą geriau nekilti ir paminėjo, kad gedimas yra važiuoklėje“, - pasakojo įvykio liudininkė.

Vilnietė su dar keturiais draugais ketino nuskristi į Brėmeną, o iš ten išsinuomojusi automobilį keliauti Amsterdamą praleisti ilgojo savaitgalio.

„Visi keleiviai laukia. Miestas toli, o mes - iš Vilniaus, todėl nieko kita nelieka, kaip tik laukti. Yra keleivių ir su mažais vaikais, ir jaunimo, ir vyresnio amžiaus“, - pasakojo Jekaterina.

Iš Kauno oro uosto į Brėmeną turėjo skristi 146 keleiviai. Visi jie kol kas lūkuriuoja oro uoste. "Ryanair" kol kas oficialiai nepaaiškino, kas lėktuve sugedo.

Prieš kelias dienas populiariausia aviakompanija Europoje "Ryanair" oficialiai pareiškė, jog Kaune atidaro pirmąją savo bazę Centrinėje Europoje. Nuo pavasario bus pasiūlyti devyni nauji maršrutai, 120 skrydžių per savaitę, tūkstantis darbo vietų.

"Kai Kaune bus įsteigta "Ryanair" bazė, turėsim ir technikų komandą, kuri dirbs vietoje. Todėl gedimus bus galima nustatyti daug greičiau", -  vylėsi A.Šliupas.


Šiame straipsnyje: Ryanair

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių