Kauno oro uostas tinkamas skristi į Jungtines Amerikos Valstijas

Įsigaliojus beviziam režimui į JAV, padidėjo keleivių, norinčių patekti į šalį, srautas. Kol kas iš Lietuvos į Jungtines Valstijas tiesioginiai skrydžiai nevykdomi.

Skrydžių bendrovė „flyLAL" norėtų keleivius skraidinti tiesiogiai iš Vilniaus oro uosto, tačiau tam trukdo per trumpas (2,5 kilometro) kilimo takas, negalintis priimti didelių ir sunkių lėktuvų. Tuo tarpu Kauno oro uostas, turintis ilgesnį - 3 kilometrų ir 250 metrų - kilimo taką, kol kas nesulaukė pasiūlymų iš oro bendrovių.

„Mes visą laiką svarstome tokią galimybę. Tačiau viskas priklauso nuo oro bendrovių. „flyLAL" planai susiję su Vilniaus oro uostu, „airBaltic" suinteresuota, kad skrydžiai vyktų per Rygos oro uostą. Galbūt pigių skrydžų oro kompanijos galėtų inicijuoti skrydžius iš Kauno oro uosto, tačiau kol kas dėl tiesioginių skrydžių į JAV su mumis niekas nebendravo", - portalui sakė Kauno oro uosto direktorius Arijandas Šliupas.

Pasak jo, teoriškai Kauno oro uostas galėtų vykdyti tokius skrydžius. „Kilimo tako ilgis nėra pagrindinis ir svarbiausias reikalavimas. Jeigu planuojami skrydžiai į JAV, oro uostas pirmiausia turi atitikti visus saugumo reikalavimus. Jų esmė - ar oro uoste taikomi visi saugumo patikros metodai, ar pats oro uostas apsaugotas nuo patekimo iš išorės", - aiškino A.Šliupas.

Jeigu oro uostas pareiškia norą tiesiogiai skraidinti keleivius į JAV, amerikiečių audito bendrovė turi patikrinti oro uostą.

Pasak Kauno oro uosto direktoriaus, dar yra kelios smulkmenos, kurias reikėtų išspręsti, norint vykdyti tiesioginius skrydžius į JAV: „Reikėtų daugiau personalo, įrengti daugiau stebėjimo kamerų, reikėtų praplėsti patikros zoną, sukurti duomenų teikimo bazę", - vardijo pašnekovas.

Pasak jo, tiesioginius skrydžius iš Kauno oro uosto galėtų vykdyti ir kuri nors JAV oro linijų bendrovė. Tačiau, kol tęsiasi ekonomikos krizė, daugelio bendrovių plėtros planai užšaldyti.


Šiame straipsnyje: oro uostasKaunoskrydžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių