Kauno opozicija vienijasi prieš merą A.Kupčinską

Apie interpeliaciją Andriui Kupčinskui prabilę socialdemokratai trypčioja vietoje. Kitos opozicinės partijos vis garsiau kalba, kad Kauno vadovas bus verčiamas iš posto.

Paklausta, ar renkami politikų parašai interpeliacijai, Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė nuo tiesaus atsakymo išsisuko. „Norime sulaukti grįžtant paties mero ir su juo pakalbėti“, – temą pakreipė socialdemokratė.

Ji tik patikino, kad socialdemokratų manymu, interpeliacija yra viena iš galimybių siekiant geriau dirbti kauniečių labui. „Interpeliacijos tekstas pildomas, procesas vysta. Laukiame paties mero reakcijos“, – abstrakčiai paaiškino O.Leiputė.

Išgirdę kalbas apie interpeliaciją, valdantieji konservatoriai  pažėrė nemažai kritikos socialdemokratams. Jie spaudžia socialdemokratus kuo greičiau atšaukti savo deleguotus pareigūnus – vicemerą Steponą Vaičikauską ir administracijos direktoriaus pavaduotoją Romaldą Rabačių – iš užimamų pareigų.

„Nematau skirtumo, ar dėti parašą po socialdemokratų, ar po darbiečių, ar po liberalcentristų interpeliacijos tekstu. Svarbu, ar meras pradės normaliai dirbti, ar reikės jį pakeisti kitu“, – įsitikinęs socialdemokratas Gintautas Labanauskas. Jo teigimu, mero atsakymai į interpeliacijoje iškeltus klausimus nulems, ar A.Kupčinskas galės toliau dirbti, todėl socialdemokratai stengsis, kad interpeliacijos tekstas būtų pagrįstas ir netaptų tik šou elementu.

Liberalų ir centro sąjungos frakcijai vadovaujantis Arvydas Garbaravičius prasitarė taip pat turįs parengęs interpeliacijos merui A.Kupčinskui tekstą. „Mūsų tekstas daug aštresnis už socialdemokratų. Jį paviešinus, prireiks vidaus audito, o galbūt nebus apsieita ir be teisėsaugos institucijų“, – užsiminė A.Garbaravičius.

Daugiau šia tema skaitykite trečiadienį "Kauno dienoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių