Kauno miesto savivaldybė ir „Kamesta“ derasi dėl taikos sutarties

Kauno miesto savivaldybės ir Garliavos statybos ir kelių remonto bendrovės "Kamesta" ginčas dėl Aleksoto tilto transporto mazgo naudojimo ir priežiūros (koncesijos) sutarties tikriausiai bus išspręstas taikiai.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, jog jau pradėtos derybos dėl taikos sutarties, pranešė Kauno savivaldybė.

"Neatsisakome pradėti mokėjimus už atliktus darbus prie Aleksoto tilto transporto mazgo, tačiau rangovui būtina pagrįsti faktines išlaidas ir pateikti įrodymus dėl darbų ir paslaugų apimčių ir kainų. Geriausia būtų sutarti dėl darbų nepriklausomos ekspertizės", - pranešime cituojamas A.Kupčinskas.

Anot Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno, ginčas vyksta dėl atliktų darbų kainos. Jo teigimu, savivaldybė bendrovei yra sumokėjusi 6,9 mln. litų.

"Kamesta" prašė teismo pripažinti, kad Kauno savivaldybė pernai spalį neteisėtai nutraukė 2005 metų rugpjūčio 1 dienos koncesijos sutartį, ir priteisti iš jos 3,734 mln. litų koncesijos mokesčio, 1,847 mln. litų už papildomus darbus, 303,3 tūkst. litų delspinigių, 231 tūkst. litų palūkanų ir 6 proc. metų palūkanas.

Kauno savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Mockus anksčiau BNS sakė, kad "Kamesta" pastatė koncesijos ruožą ir norėjo gauti mokestį kas ketvirtį už pravažiuotą automobilių skaičių, tačiau ji nepateikė jokių dokumentų, kur ir kaip fiksuojami automobiliai.

Pagal sutartį "Kamesta" pastatė ir turėjo prižiūrėti Aleksoto tilto kairiojo prietilčio transporto mazgą ir dalies Nemuno krantinę.

Valstybės kontrolė dar 2008 metais pranešė turinti priekaištų dėl šios sutarties


Šiame straipsnyje: KamestaAleksoto tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių