Kauno merui patarėjų už dyką nereikia

Sužinojęs, kad meras A.Kupčinskas įdarbino ketvirtą patarėją, miesto socialdemokratas Gintautas Labanauskas pasisiūlė miesto vadovui patarinėti nemokamai, tačiau mero šis pasiūlymas nesuviliojo.

„Manau, kad sprendimas į darbą priimti ketvirtąjį mero patarėją, kuriam bus mokamas atlyginimas iš savivaldybės biudžeto lėšų, ekonominio sunkmečio sąlygomis yra netinkamas sprendimas, nepagrįstai didinantis miesto biudžeto išlaidas“, - kreipimesi į miesto vadovą išdėstė G.Labanauskas. Jis pasisiūlė A.Kupčinskui patarinėti ūkio klausimais neatlygintinai.

„Atsižvelgiant į mano ilgametę patirtį dirbant praktinį ūkinį ir vadovaujantį darbą, įmonės vadovo darbo praktiką bei nesenai apgintą mokslų daktaro disertaciją ekonomikos srityje manau, kad turiu pakankamai kompetencijos tinkamai atlikti mero patarėjo ūkio klausimais pareigas“, - merui prisistatė G.Labanauskas. Jis nuo 2003 m. dirba valstybinės įmonės „Vidaus vandens kelių direkcija“ generaliniu direktoriumi.

Meras ilgai nesvarstė tarybos nario pasiūlymo ir viešai išplatino atsakymą G.Labanauskui.

„Sveikinu Jūsų norą tapti mano visuomeniniu patarėju, tačiau apgailestaudamas Jums pranešu, kad asmeninio politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojus turiu teisę pasirinkti pats be įtakų ir spaudimo iš šono“, - pareiškė A.Kupčinskas.

Nors socialdemokratai remia valdančiąją Sėkmės koaliciją, panašu, kad kelią į mero patarėjus G.Labanauskui užkirto ne tos politinės pažiūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių