Kauno meras užsimojo nuo kito penktadienio baigti šildymo sezoną

Vėluojantis pavasaris įgriso ne tik miestiečiams, bet ir miesto valdžiai. Kauno meras Andrius Kupčinskas kitą savaitę žada baigti šildymo sezoną.

„Nuo kito penktadienio šiluma turėtų būti atjungta visame mieste: ir ligoninėse, ir ugdymo įstaigose, ir gyvenamuosiuose namuose“, – portalui kaunodiena.lt sakė A. Kupčinskas.

Miesto vadovas įsitikinęs, kad gana nuolaidžiauti gamtai. „Nesvarbu, kad pavasaris niekaip neateina. Tradiciškai žadama baigti šildymo sezoną tokiu pačiu laiku kaip ir pernai. Nesitaikstysitm su gamtos kaprizais“, – tikino meras.

Pernai šildymo sezonas baigėsi balandžio 12 dieną. Miesto vadovai šiuo metu derasi su bendrove „Kauno energija“ dėl šildymo nutraukimo.

„Esame apsitarę su administracijos direktoriumi, todėl kitą savaitę turėtų būti pasirašytas įsakymas“, – teigė A. Kupčinskas.

„Jei kitą savaitę bus dar šalta, manau, kad visi sutiks pakentėti, vidine šiluma vieni kitus sušildysime“, – sakė meras.

Pasiteiravus A. Kupčinsko, ar jis nebijo tėvų pykčio dėl nešildomų mokyklų ir vaikų darželių, meras užsiminė, jog yra galimybė paskelbti ekstremalią situaciją. „Jeigu bus šaltis ir sniegas visą kitą savaitę, vaikai kelias dienas galėtų neiti į mokyklas ir darželius“.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis nustebo, kai jam pranešėme, jog, mero nuomone, nepaisant koks bus oras, šildymo nebus.

„Bet jeigu bus šalčiai – negalėsime šaldyti žmonių. Nuolat sekame orų prognozes, o sinoptikai kitą savaitę teigiamą temperatūrą žada ir dieną, ir naktį“, – užsiminė D. Ratkelis.

Direktorius priminė, kad nesvarbu, ar bus nuspręsta baigti šildymo sezoną, ar ne – kauniečiai patys gali nuspręsti, kiek ilgai jiems reikia šilumos.

„Įsakymas baigti šildymo sezoną mieste nėra „kranelio“ užsukimas. Daugiabučių gyventojai patys gali nuspręsti, kada pradėti ir kada baigti šildytis. Jeigu jie pageidauja, šildytis gali kad ir visą vasarą“, – teigė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na va

na va portretas
greit meras spres, kokiais apatiniais rengtis

beje

beje portretas
mokyklose prasides trecia gripo banga

merai

merai portretas
ka man rytoj valgyt ?
VISI KOMENTARAI 119

Galerijos

Daugiau straipsnių