Kauno medikus pražudęs S.Šostakas kalės aštuonerius metus

Varėnos rajono apylinkės teismas penktadienį kaltu dėl avarijos, per kurią žuvo trys žmonės, pripažino buvusį policininką Sigitą Šostaką ir skyrė jam aštuonerius metus laisvės atėmimo atvirojoje kolonijoje.

Nuteistasis teismo salėje suimtas nebuvo, jam galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės - namų areštas. Išgirdęs verdiktą, S.Šostakas apsiverkė.

Prokuratūra ekspolicininkui prašė vieneriais metais ilgesnės bausmės, nei skyrė teismas.

S.Šostako advokatas Valdemaras Bužinskas BNS sakė, ar skųsti teismo nuosprendį, jo klientas apsispręs po Naujųjų.

Tiek S.Šostakas, tiek kitos bylos šalys nuosprendį per 20 dienų gali apskųsti Vilniaus apygardos teismui.

Eismo nelaimė įvyko vasario 13-osios naktį kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, Elektrėnų savivaldybės teritorijoje.

Nustatyta, kad S.Šostakas eismo įvykio metu buvo neblaivus, viršijo leistiną greitį, važiavo maždaug 105 kilometrų per valandą greičiu, neatsižvelgė į kelio ir meteorologines sąlygas, nesilaikė saugaus atstumo, atsiradus kliūčiai jos saugiai neapvažiavo ir susidūrė su pirmąja eismo juosta ta pačia kryptimi važiavusiu automobiliu.

Per avariją vietoje žuvo automobilį „Opel Vectra“ vairavęs žinomas Kauno medikas Rimgaudas Kazimieras Žukas, jo sutuoktinė Kauno centro Vaikų poliklinikos vyresnioji vaikų ligų gydytoja Vida Žukienė. Sužaloti kartu su jais važiavę sutuoktiniai, taip pat medikai kauniečiai Andrejus Golubovas ir Audronė Golubovienė. Pastaroji vėliau mirė ligoninėje.

Nuosprendžiu Varėnos rajono apylinkės teismas pripažino nukentėjusiųjų teisę į šimtatūkstantinius civilinius ieškinius. Dėl jų bus išspręsta įsiteisėjus nuosprendžiui.

Po S.Šostako avarijos iš pareigų atsistatydino tuometinis generalinis policijos komisaras Vizgirdas Telyčėnas. Naujasis policijos vadovas Saulius Skvernelis ėmė ryžtingiau kovoti su policininkų girtavimu, įkūrė specialių padalinį pareigūnų pažeidimams nustatyti.


Šiame straipsnyje: ŠostakasGirtumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

rihealsal

rihealsal portretas
Reikia rašyti antraštę teisingai: "Šostakas nužudė tris Kauno medikus". Nes pražudyt galima įvairiai, pavyzdžiui, bankas pražudė žmonių pinigus. Daiktus reikia vadint tikraisiais vardais. Ir nereikia lieti krokodilo ašarų- už tokį nusikaltimą JAV gautų bausmę iki gyvos galvos, arba mirties bausmę, žiūrint kokia valstija, kaip už pirmo laipsnio nužudymą, esant sunkinančiai aplinkybei (buvo girtas)

mazai

mazai  portretas
mazai mentas gavo! iki gyvos galvos uz 3 lavonus turetu sedet, o dar + girtas pareigunas!!!

sss

sss portretas
stiprybes tau zmogau...
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių