Kauno medikai gelbėja septynmetę, svėrusią penkis kilogramus

Kauno medikai gelbsti septynmetę, atvežtą iš Akmenės rajono Ventos socialinės globos namų. Mergaitė nesvėrė  nė šešių kilogramų, pranešė TV3 Žinios.

„Atvežto vaiko būklė buvo tragiška. Nevaikščiojo, ne tik nevaikščiojo, gulėjo priverstinėje padėtyje, visiškai negalėjo pajudinti nei rankų, nei kojų. Vėmė, odos išbėrimai baisiniai, besiformuojančios pragulos“, – teigė vaikų chirurgas Artūras Kilda.

Pasak medikų, lašelinėmis atstačius skysčius mergaitės būklė ėmė gerėti tiesiog akyse.

„Jeigu būtų normaliai prižiūrimas vaikas, per dieną, per dvi būklė tiek nepasikeistų (...) Būklė labai sunki, pasitaisanti per kelias dienas. Tai, mūsų nuomone, tikrai neprižiūrėtas vaikas“, - tvirtino Kauno medikas.

Ventos socialinių globos namų direktorė Gražina Banienė tai griežtai neigia ir tikina, kad globos namuose daryta viskas, jog padėtų psichikos sutrikimų turinčiam vaikui. Ji kaltino medikus abejingumu, mat kai dėl prastos mergaitės sveikatos iš pradžių kreiptasi į Šiaulių ligoninę, jai vietos ten neatsirado. Kitą dieną vėl pablogėjus sveikatai, mažylė nuvežta į Moters ir vaiko šeimos kliniką, kurs gydyta šešias dienas.

Ventos socialinės globos namų darbuotoja Inga Mikalkienė tvirtino, kad Šiaulių medikai liepė mergaitę vežtis atgal, nes su ja esą viskas buvo gerai.

Mergaitės būklei vėl pradėjus blogėti, kreiptasi į Kauno klinikas. Anot Ventos socialinės globos namų atstovų, ten mažylė priimta tik po savaitgalio.

Tuo metu Kauno medikai teigia mergaitę priėmę iškart.

Dabar mergaitė sėdi, bendrauja, reaguoja į aplinką, šypsosi, varto knygutes. Ligoninėje ji priaugo beveik pusantro kilogramo.

Kauno klinikos kreipėsi į Akmenės rajono vaiko teisių apsaugos tarnybą, kuri savo ruožtu informavo Valstybės vaiko teisių apsaugos įstaigą. Jie aiškinsis, kas kaltas dėl tokios mergaitės būklės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
ir manot ka nors issiaiskins ?????????? pakol vaiko teisiu apsaugai vadovaus ta parazyte ziobe ,jinai pasakis geriau blogiausia motina negu geriausia globeja .ir viskas liks kaip buve .o man asmeniskai i ta ziobes snuki net ziuret slykstu

vajezau

vajezau portretas
Nieko nesuprantu...,tai ne is asocialiu tevu atveze...?,o is Globos namu.....Idomu ,kur tada dingsta maistas skirtas maitinimui,,,?,jei vaiko nesugebejo pamaitinti..Ten kazkokie nuzmogeje dirba....Sita ivyki butina istirti... Gal ten ne vienas jau taip marinamas...

AZ

AZ portretas
Medikų pareiga kreiptis į teisėsaugą .
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių