Kauno mariose skendusi amfibija ištraukta į krantą (papildyta)

Trečiadienio pavakarę įlūžo ir paskendo ant Kauno marių ledo važinėjusi amfibija. Ja važiavę žmonės išsigelbėjo. Po kelių valandų apgadinta transporto priemonė ištraukta iš kelių metrų gylio.

Kauno motorlaivių klubui priklausančia vikšrine amfibija netoli „Romo uosto“ esančioje Kauno marių įlankoje važinėję trys žmonės atliko laivų švartavimuisi reikalingų tiltelių įrengimo darbus.

Pasak Kauno motorlaivių klubo atstovų, ledas atrodė pakankamai storas, tačiau dėl vis kintančio vandens lygio vietomis jis "susisluoksniavo"  ir sunkios technikos neišlaikė: "Kauno hidroelektrinė kartais vandenį pakelia, o po to nuleidžia.  Dėl taip kintančio lygio ir ledas ne visur vienodo stiprumo."

Amfibija įlūžo įlankos viduryje, bet laužydama ledą vis yrėsi kranto link. Tačiau likus vos keliems metrams iki jo, užgeso transporto priemonės variklis ir priekinė jos dalis lėtai nugrimzdo į dugną. Visi trys amfibijoje buvę žmonės išsigelbėjo išlipę laukan pro liuką.

Į skendimo vietą atvyko ugniagesiai gelbėtojai ir narai. Grandininiu pjūklu supjaustytas Kauno marių ledas. Kelias valandas po vandeniu išbuvusi amfibija sėkmingai ištraukta. Transporto priemonė gerokai apgadinta - velkant krantan, įsirėmę stori ledo gabalai išdaužė priekinį stiklą, apgadino kabiną, tačiau manoma, kad ją pavyks sutaisyti.

"Laivus suklijuojame, tad atstatysime ir ją. Važiuos, kaip važiavusi. Gaila, kad taip nutiko. Oro sąlygos buvo pakankamai geros važinėtis gan storu ledu ir atlikinėti darbus. Tilteliai laivams prisišvartuoti taip ir statomi, kai galime su specialia technika užvažiuoti ant ledo. Tuomet viską galime atlikti tiesiog preciziškai, specialius inkarus į dugną nuleidžiame tiksliai pagal iš anksto suplanuotas koordinates", - trumpai apie savo darbų specifiką užsiminė Kauno motorlaivių klubo atstovai, apgailestavę, kad kurį laiką svarbūs darbai turės palūkėti.

Šią žiemą narai Lietuvoje iš po ledo traukė ne vieną mašiną. Paskutinis skaudus atvejis įvyko šią savaitę Pagėgių savivaldybėje. Gėgės upės ledas neišlaikė ant jo važinėjusios „Subaru“, kuriuo smaginosi trys neblaivūs jaunuoliai. Dviems iš jų mirties spąstų pavyko išvengti, tačiau vienas 24 metų vaikinas paskendo. 


Šiame straipsnyje: ledas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių