Kauno konservatoriai dėl „Žalgirio“ kreipėsi į V.Romanovą

Susirūpinusi padėtimi „Žalgiryje“ Kauno savivaldybės Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcija kreipėsi į „Žalgirio“ klubo savininką Vladimirą Romanovą. Kreipimesi išsakomi nuogąstavimai dėl padėties komandoje.

Pateikiame kreipimosi tekstą:

„Gerbiamas Vladimirai Romanovai,

Labai vertiname Jūsų indėlį į Kauno „Žalgirio“ klubą pastaraisiais metais užtikrinant jo finansinį stabilumą ir skiriant didžiulį dėmesį klubo valdymui. Norime užtikrinti, kad dauguma Kauno miesto tarybos narių pritaria Jūsų strategijai, ugdančiai „Žalgiryje“ jaunus, perspektyvius žaidėjus, kurie ateityje galėtų atstovauti Lietuvos krepšinio rinktinei. Kaip pagrindinio klubo akcininko, Jūsų teisė turėti lemiamą balsą yra neginčijama.

Miesto tarybos nariai ir, be abejo, Jūs, Gerb. Vladimirai Romanovai, puikiai suprantame, kad Kauno „Žalgiris“ - ne tik komanda, tai mūsų visos tautos istorinė vertybė. Mūsų bendras tikslas ir siekiamybė - kad apie „Žalgirį“ Europoje vėl būtų kalbama kaip apie jauną, perspektyvią ir stiprią komandą. 

Vis dėlto pastarieji įvykiai, susiję su vyr. trenerio atleidimu, mums kelia pagrįstą nerimą dėl situacijos stabilumo klube ir komandos nusiteikimo tolimesnėms kovoms. Miesto tarybos nariai neranda stiprių argumentų, kuriais remiantis buvo atleidžiamas komandos vyr. treneris Ramūnas Butautas, pradirbęs tik pusantro mėnesio, per kurį išvedė „Žalgirį“ į Eurolygos šešioliktuką, laimėjo prizinę vietą VTB Vieningosios lygos  finaliniame turnyre.  

Mums yra žinoma ir svarbi klubo prezidento Arvydo Sabonio išsakyta nuomonė dėl padėties klube, ir mes, Tarybos nariai, palaikydami šį vieną autoritetingiausių žmonių Lietuvos krepšinyje, norime, kad būtų rastas bendras susitarimas tarp Jūsų, Gerb. V.Romanovai, ir ilgamečio „Žalgirio“ krepšinio klubo prezidento.

Šių metų vasario 25 d. bus tvirtinamas miesto biudžetas, kurio sudėtinė dalis yra miesto parama krepšiniui, tame tarpe ir įsipareigojimas Kauno „Žalgirio“ klubui. Todėl stabilumas klube tampa ypatingai aktualus priimant tolimesnius sprendimus.

Su visa pagarba Jums, nenorėdami kištis, prašome jūsų peržiūrėti dar kartą sprendimus, nes tik Jūs galite užtikrinti stabilumą klube ir nuteikti Kauno „Žalgirį“ lemiamoms kovoms Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygose.“


Šiame straipsnyje: Romanovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių