Kauno komunalininkai išdraskė naują kelio dangą

Vydūno alėjos važiuojamosios dalies danga ir šaligatviai kapitališkai sutvarkyti mažiau nei prieš metus, tačiau gatvė jau perkasta.

Praėjusių metų vasarą, prieš Europos lengvosios atletikos jaunimo čempionatą skubėjusi apsitvarkyti savivaldybė nutarė pagaliau sutvarkyti ir tuomet prastos būklės buvusią Vydūno alėja.

Maždaug už 350 tūkst. litų buvo nuskusta sena ir paklota nauja kelio danga, sutvarkyti vandens surinkimo šuliniai, pakeisti susidėvėję atitvarai, perkloti sutrupėję šaligatvio gabalai. Vydūno alėja tapo viena iš nedaugelio Kauno gatvių, kuriose vairuotojams nereikėjo laviruoti aplenkiant duobes. Tačiau praėjusios savaitės pabaigoje alėja važiavę vairuotojai net nustėro - gatvė perkasta.

Asfaltą išdraskė lietaus vandens surinkimo tinklų avariją likvidavę „Kauno vandenys“.

„Ką tik sutvarkėm gatvę, džiaugiamės, kad graži ir še, kad nori. Praėjusią savaitę ant „Kauno vandenų“ puolėm su visais trenksmais, bet jie dievagojosi, kad kitos išeities nėra“, - dėl išdraskytos gatvės sielojosi savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistas Kęstutis Barzda.

„Negalvokit, kad mes labai drastiškai tokias vietas darkom. Man pačiam širdį skauda, bet nebuvo prasmės daryti nedidelio remonto, reikėjo pakeisti visą vamzdį“, - aiškino "Kauno vandenų" Tinklų cecho viršininkas Vytautas Rudys.

Naujo kelio dangos ir šaligatvių neleidžiama draskyti bent penkis metus, tačiau po žiemos praėjusią savaitę vykdytų darbų vietoje kelias ėmė dubti, o vėliau ir trūkinėti asfaltas. Paaiškėjo, kad dėl seno ir susidėvėjusios vamzdžio paplautas gruntas po kelio danga.   

Prieš keičiant kelio dangą, įvairios tarnybos perspėjamos, kad pasikeistų senus tinklus. Praėjusią vasarą Vydūno alėjoje darbavosi ir „Kauno vandenys“, bet seni betoniniai vamzdžiai nebuvo keisti. 

„Tada dirbti reikėjo labai sparčiai, o visos lietaus vandens surinkimo sistemos pakeitimas nebuvo numatytas. Gal ir daugiau buvo galima padaryti, bet viskas atsiremia į finansines galimybes“, - teisinosi V.Rudys.

Šiuo metu į remonto vietoje atsiradusį griovį pripilta skaldos. Jį užasfaltuoti žadama šią savaitę.


Šiame straipsnyje: Vydūno alėjaduobės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių