Kauno klierikai rungėsi boulingo čempionate

Penktadienį surengtame pirmajame Kauno kunigų seminarijos boulingo čempionate mokyti klierikus, kaip laikyti kamuolį – nereikėjo. Būsimieji dvasininkai neslėpė nueinantys ir į kavinę ar kiną.

Sutartą valandą klubo „Undinė“ boulingo salėje – nė gyvos dvasios. „Jau ateina, užsitęsė pamaldos“, - nuramino čempionato organizatoriai. Pasivaržyti kėglių mušime sutiko 8 seminaristai ir jų kuratorius, kunigas Kęstutis Genys. Kodėl tiek nedaug? Kauno seminarijoje šiuo metu iš viso studijuoja tik 22 klierikai.

Šiokiadieniais seminarijos auklėtiniai iš teritorijos gali išeiti nuo 14 val. 30 min. iki 16 val., šeštadieniais gali būti išvykę 5 valandas, o sekmadieniais – 11 valandų. Kitu laiku išeinama gavus vicerektoriaus leidimą. Be to, paskutinį mėnesio savaitgalį visi klierikai išleidžiami į namus.

Vis tik laiko pramogoms, kaip tikino K.Genys, seminaristai turi nedaug. Mat vadinamuoju laisvalaikiu seminaristai labai daug laiko skiria dvasiniams užsiėmimams, pavyzdžiui, bendravimui su jaunimu, darbui parapijose.

Būsimieji kunigai nespjauna į sportą – žaidžia krepšinį, dėl pajėgiausiųjų titulo varžosi su kitomis šalies seminarijomis. Norintieji fiziškai išsikrauti gali tai padaryti seminarijos sporto salėje, mankštindamiesi su treniruokliais. Prie pat seminarijos esančiame Santakos parko stadione klierikai mėgsta paspardyti kamuolį.

Laisvalaikiu klierikai neprivalo vilkėti sutaną, ryšėti baltmeną, taip vadinamą baltą juostelę ant kaklo. Dvasininkais ketinantys tapti vyrai gali nešioti kad ir džinsus ar sportinį kostiumą.

Laisvu metu klierikai gali susitikti su draugais, nestudijuojančiais seminarijoje ir veikti ką nori. Pasak K.Genio, seminaristai gali eiti kad ir į kavines, tik nevalia vartoti alkoholinius gėrimus. „Jų niekas negaudo, tai paliekama kiekvieno paties atsakomybei“, - pridūrė kuratorius.

Nueiti į naktinį klubą ar kokį vakarinį renginį seminaristams vargiai pavyktų, nes nuo vakaro jie turi būti seminarijoje ir skirti mokslui. Po vakarienės ir pamaldų – tylos metas. Šį laiką klierikai turi skirti savo dvasiniam ugdymui. Miegoti seminaristai eina 22, keliasi – 6 valandą.

Nepaisant griežtos dienotvarkės, dvasiniam gyvenimui save pašventę vyrai randa laiko žemiškoms pramogoms. Boulingo čempionate dalyvavę seminaristai teigė išeinantys pasvaidyti kamuolį į kėglius kad ir šeštadieniais ar visam savaitgaliui grįžę į namus.

„Nueinam ir į kiną ar šiaip pasėdėti į kavinę“, - pasakojo pirmame kurse besimokantis Andrius.

Seminaristas Deividas mėgsta važinėti dviračiu, pasivaikščioti gamtoje, neretai suka ratus prie Pažaislio vienuolyno. Jei yra galimybė, jis keliauja po Lietuvą.

Net čempionato metu baltmenos nenusisegęs penkiakursis Ernestas prisipažino boulingą žaidžiantis gana dažnai. „Tai labai gera draugų susibūrimo, bendravimo, atsipalaidavimo, iškrovos vieta“, -  kėglinę gyrė klierikas. Be to, laisvalaikiu jaunas vyras rašo eiles, noveles.

„Aš nebijau su sutana nueiti į prekybos centrą, gyvenu tuo, kuo gyvenu“, - į baltą juostelę ant kaklo rodė jaunas vyras. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių