Kauno ir Vilniaus valdžia kausis krepšinio aikštelėje

Seniai brandinta idėja pagaliau bus įgyvendinta. Dviejų didžiausių Lietuvos miestų krepšinio mėgėjų akistata vyks jau lapkričio 15 dieną, sekmadienį, „Dipolio krepšinio turnyre 2009“. Aikštelėje susikaus ir Kauno bei Vilniaus valdžios vyrai.

Nuo 11 val. Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio arenoje užvirs tikros krepšinio mėgėjų kovos. Vienų didžiausių ir populiariausių Lietuvos mėgėjiškų krepšinio lygų akistatoje, stipriausios „Švyturio“ - Kauno krepšinio lygos komandos mes pirštinę stipriausioms Vilniaus „Švyturio“ krepšinio čempionato lygų ekipoms. Kauno garbę gins praėjusio sezono čempionai - „Kauno autobusai“, „Lietuvos dujos“ ir “KK Policija“.

Lietuvos sostinei atstovaus praėjusio sezono A lygos vicečempionė „Medea-VU“, B lygos vicečempionė „Švyturio“ komanda ir gausiausios C lygos čempionė „Grigiškių SK“ ekipa.

Jau prieš ketverius metus buvo bandyta kažką panašaus suorganizuoti Šiauliuose, tačiau vėliau viskas nurimo. Į Kauno krepšinio lygos gyvenimą įsiliejus generaliniam rėmėjui „Švyturiui“, lygos prezidentui ir tuometiniam lygos viceprezidentui kilo idėja - surengti dipolio turnyrą tarp dviejuose miestuose esančių „Švyturio“ lygų čempionų.

Kaip vėliau paaiškėjo, Vilniaus krepšinio sąjungos prezidentas Robertas Brazys taip pat mastė apie panašų turnyrą, liko idėjas apjungti ir surengti didelę šventę didžiausių Lietuvos miestų krepšinio mėgėjams.

„Sumanymas buvo išgrynintas iki dabartinio formato ir tikimės, kad planuojamas turnyro modelis turės didelį pasisiekimą ir galbūt ateityje išsiplės ir į kitus miestus. Džiaugiamės, jog renginyje sutiko dalyvauti ir savivaldybių komandos su abiejų miestų merais priešakyje. Tikimės, jog šis renginys taps gražia tradicija ir kiekvienais metais sutrauks būrį sirgalių, palaikančių savo miesto komandas“, - sakė KKL prezidentas Esmiraldas Sliežauskas.

Renginyje numatomi keturi susitikimai. Pirmieji 11 val. santykius aiškintis stos „Grigiškių SK“ ir „KK Policija“. Antrieji ant arenos parketo 13 val. žengs antrųjų pagal pajėgumą lygų garbės gynėjai - „Švyturys“ bei „Lietuvos dujos“. Trečiasis susitikimas 15 val. - tarp elitinių lygų atstovų „Medea-VU“ ir „Kauno autobusų“. Renginį 17 val. vainikuos principinė dvikova tarp Vilniaus ir Kauno savivaldybių atstovų.

Kauno miesto savivaldybės komandoje žais meras Andrius Kupčinskas, tarybos nariai Marijus Panceris, Pranas Paškevičius, savivaldybės administracijos darbuotojai Simonas Kairys, Vytautas Augonis, Valdas Urbanavičius, Andrius Cechanavičius.


Šiame straipsnyje: dipolio krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių