Iš Kauno į Vilnių bus gabenamas tankas

Šįvakar apie 18 valandą iš Kauno į Vilnių bus gabenamas tankas. Jis bus eksponuojamas Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos ir transporto Vilniaus skyriuje.

Planuojama atvežti abu Karo muziejui priklausančius tankus: sovietinės epochos T-72 ir T-55. Vienas iš jų šįryt buvo pakrautas ir vakare, lydimas Karo policijos, bus išvežtas į Vilnių. Numatoma, kad kelionė truks apie keturias valandas.

Šiuos tankus muziejui 2006 m. padovanojo Lenkijos gynybos ministerija. Jie buvo atgabenti veikiantys ir su ginkluote, tačiau pagal tarptautinius įsipareigojimus naudojami tik kaip muziejiniai eksponatai. Iki šiol jie buvo saugomi Kaune, Panemunėje esančiame Lietuvos kariuomenės Taktinės ir logistinės paskirties transporto priemonių registrų centre.

Sovietų sąjungoje sukonstruoti tankai T-72 ir T-55 pagal licenziją buvo gaminami tuometinės Varšuvos pakto šalyse - Čekijoje, Lenkijoje, Jugoslavijoje. Jie sveria per 40 tonų.

Pastaruoju metu iš įvairių Lietuvos vietų intensyviai gabenami eksponatai į kuriamą Karo technikos ir transporto Vilniaus skyrių. Šiuo metu skyriuje yra per 20 įvairių karinės technikos pavyzdžių.

Kariuomenės vadovybės įsakymu nurašant pasenusią techniką ar ją keičiant nauja, muziejui paliekama po du kiekvieno tipo technikos egzempliorius.

Karo technikos ir transporto Vilniaus skyriaus atidarymas planuojamas lapkričio 4 dieną.


Šiame straipsnyje: Karo muziejus,tankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių