Kauno herbe - okupantų simbolis?

Taip manantis pagonis Vilmantas Rutkauskas reikalauja pakeisti Kauno herbą. Už pagonybės propagavimą kaunietis šiemet jau dukart turėjo reikalų su policija.

V.Rutkauskas vienas su plakatais ketvirtadienį stojo prieš Kauno savivaldybės pastatą ir ragino atkreipti dėmesį, jog į miesto herbe simbolizuojamo stumbro galvą „įsmeigtas kryžius“ - okupantų simbolis.

„Lietuvos vardas pirmą kartą paminėtas dėka okupantų. Kauno pilis pirmą kartą paminėta, kai ją sudegino kryžiuočiai. Tie okupantai tik tokiais būdais ir garsina mūsų šalį. Kryžius - okupantų simbolis“, - gilią mintį rezgė vyras.

„Nesąmonė, kvailioja žmonės. Ne pirmą kartą“, - V.Rutkauskui leptelėjo pro šalį ėjęs garbaus amžiaus vyras. Netrukus pagoniui kliuvo ir nuo moters.

„Ponia, Kaune visokie žmonės gyvena su įvairiomis pažiūromis ir nereikia jų be reikalo erzinti“, - kalbėjo V.Rutkauskas.

Vyras atsinešė ir garsųjį plakatą „Krikščionybė Lietuvoje - okupacinė!“ su kuriuo jis šiemet jau buvo išgrūstas iš dviejų masinių renginių. Abu kartus V.Rutkauskas turėjo reikalų su policija, bet pareigūnai neturėjo dėl ko prie jo prikibti.

„Vakar buvau savivaldybėje, bet leidimo stovėti čia nedavė, tačiau man tai nerūpi. Aš pabūsiu tuo stulpu, kuris drįsta pasakyti tiesą. Kol kas aš stoviu vienas, bet tuo didžiuojuosi“, - drąsa tryško pagonis.

V.Rutkauskas prie savivaldybės stovėjo valandą. Policija jį stebėjo bet nesikišo, tačiau ir pasekėjų neatsirado.

Ketvirtadienis Kauno centre tapo protestų diena. Nuo ankstyvo ryto prie savivaldybės pastato prieš dviejų ligoninių sujungimą piketavo keli šimtai 2-osios ligoninės darbuotojų. O vidurdienį Laisvės alėja praėjo prieš mieste vykdomą politiką pasisakančių kelių politinių partijų jaunimo būrys.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių