Kauno gatvės dėl sniego – vėl sunkiai pravažiuojamos

Nors kalendorinė žiema jau eina į pabaigą, iš Lietuvos ji dar nežada trauktis. Nuo pirmadienio smarkiai sningant, Kauno vairuotojams vėl teko nelengvas išbandymas laviruojant pažliugusiose miesto gatvėse. Nesiliaujant sniegui, artimiausiu metu padėtis Kaune išliks sudėtinga.

„Snigo visą naktį ir vis dar sninga – logiška, kad gatvės vėl nepravažiuojamos. Pabarstyti ir nuvalyti visą miestą reikia 7 valandų. Tie mikrorajonai, kurie buvo nuvalyti pirmieji, dabar atrodo blogiausiai“, – portalui 1kaunodiena.lt antradienio rytą aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jis tvirtino, kad visos miesto gatvės naktį buvo valomos ir barstomos.

Kauno meteorologijos stoties viršininko Vito Laurynaičio duomenimis, per pastarąją parą Kaune iškrito apie 7 centimetrai sniego.

„Yra buvę ir daugiau. Šiuo metu Kauną nuklojęs apie 13 centimetrų sniego sluoksnis“, – sakė V. Laurinaitis.

Prognozuojama, kad snigs visą antradienį ir ateinančią naktį. Trečiadienį snygis turėtų aprimti.

Tuo metu bendrovės „Kauno švara“ atstovė spaudai Rima Apolianskaitė teigia, kad druskos atsargų gatvių barstymui užteks. Šiuo metu bendrovės sandėliuose yra apie 1,5 tūkst. tonų druskos.

Per šį žiemos sezoną miesto gatvėse jau išberta 5 tūkst. tonų druskos ir 350 tonų smėlio. Juo barstomos visuomeninio transporto stotelės, laiptai, esant plikledžiui – įkalnės, viadukai, tiltai.

Per vieną kartą išpilama apie 90 tonų druskos, jei barstomos visos numatytos Kauno gatvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bronius

bronius portretas
kaip patinka man siandien tos gatves , gera slalomo trasa, aciu kauno merui , nereik i kacergines zieda vaziuot

Gedas

Gedas portretas
Baikit juokus, gatves yra puikia pravaziuojamos, ir tiesa pasakius labai smagu vairuoti, butu dar smagiau, jei maziau ziopliu jomis vazinetu....

LABAI

LABAI portretas
nustebčiau, jei Kaune būtų nuvalytos gatvės! Galvočiau, kad sovietmetis! Duobės, ledas, baigiantys ištrupėti šaligatviai, baisu. Gerai būtų, jei mašinos skraidytų, tai Kauno merui nereikėtų rūpintis barstymu ir valymu, o pėstieji vaikščiotų keturiomis, bet sakoma, kad ir ant keturių suklumpama ir sprandą nusisukt gali. Na koncervams tai nė motais
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių