Kauno gatves bandoma lopyti netinkamomis sąlygomis? (papildyta)

Šią savaitę orai perspėja apie artėjančią žiemą, o kelininkai vis dar lopo Kauno gatvių duobes.

Žiemos sezonas jau ant nosies, o duobių lopymas Kauno mieste – pačiame įkarštyje. Kelių priežiūros specialistai nerekomenduoja gatvių remontuoti lyjant, netgi vasarą. Tačiau Kaune gatves ketinta lopyti atšiaurų, permirkusį penktadienį.

Ryte „Kelių remonto grupės“ (KRG) darbininkai zujo Radvilėnų plente, tačiau juos išvaikė remonto darbų techninę priežiūrą atliekantys specialistai. Manoma, kad lapkritį dar bus gatvių remontui tinkamų dienų, tačiau kelininkus jau spaudžia laikas – dar reikia nuveikti nemažai darbų.

„Jeigu dirbs tokiais tempais, viską padarys laiku, tačiau nieko negaliu pažadėti, nes orai sunkiai prognozuojami“, – sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

A.Pakalniškis teigė, kad KRG gali grėsti sankcijos už neįvykdytus įsipareigojimus. Bendrovė duobių lopymo konkursą aštuoniose Kauno seniūnijose laimėjo birželį, tačiau ilgą laiką vengė duobes šturmuoti didelėmis pajėgomis. Tempai padidėjo tik po paraginimų.

KRG Komercijos direktorius Julius Kiršis pripažino, kad bendrovė vasarą nurodytus darbus galėjo atlikti greičiau, tačiau tvirtino, kad didysis savivaldybės užsakymų kiekis KRG pasiekė tik prieš porą savaičių. KRG atstovas teigė, kad šią savaitę tvyroję orai darbų kokybei įtakos neturėjo. Jai gali atsiliepti tik smarkus lietus, kurio metu darbininkai nedirba.   

A.Pakalniškis patikino, kad gatvių remontuoti nebus leista tam netinkamomis sąlygomis. Darbus kontroliuoja ir už jų kokybę atsako samdytas techninis prižiūrėtojas, kuris savo galva dėl kelininkų klaidų nelinkęs atsakyti.      


Šiame straipsnyje: gatvių remontasKRG

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių