Kauno duobėms lopyti – papildomi milijonai

Nuo pirmadienio Kaune vairuotojai priversti sulėtinti tempą, nes visų džiaugsmui prasidėjo ilgai lauktas duobių lopymo sezonas.

Pirmąsias duobes kelininkai pradėjo lopyti Jonavos g., Tunelio g., Veiverių g., Ateities pl., Pramonės pr. ir Karaliaus Mindaugo pr.

Į savivaldybės valdininkų paruoštą sąrašą šį kartą pateko 77 miesto gatvės. „Tai tik pirmasis etapas, vėliau duobes tvarkysime ir mažesnėse gatvėse“, – portalui kaunodiena.lt sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Artimiausiu metu šešios mobilios kelininkų brigados turėtų užsukti į Krėvės pr., Kovo 11-osios g., Partizanų g., Žukausko g., Lukšio g., Sukilėlių pr., Savanorių pr., Kalpoko g., K. Petrausko g., Žemaičių g., Birštono g., Šv. Gertrūdos g., Šauklių g., Baltijos g., Panerių g., Jotvingių g., Romainių g. ir kitas gatves.

Anot A. Pakalniškio, kelininkų darbas labai priklauso nuo oro sąlygų, tačiau pirmąjį duobių lopymo etapą jie privalo pabaigti per 35 darbo dienas.

Duobių tvarkymui šiemet savivaldybė skyrė tik 5 mln. litų. Vien pirmasis duobių lopymo etapas suris 3 mln. litų. Dar 2 mln. litų bus skirta mažesnėms miesto gatvėms.

Šiandien posėdžiavę Kauno politikai nusprendė papildyti Miesto tvarkymo skyriaus biudžetą dar 2 mln. litų, kurie bus skirti duobių lopymui.

Kelininkų šiemet laukia ir kiti rimti darbai. Planuojama pabaigti A. Juozapavičiaus prospekto bei Parodos gatvės rekonstrukcijas.

„Be pagrindinių mūsų projektų kapitalinio remonto sulauks ir daugiau gatvių. Bus keičiama Taikos pr. ir Pramonės g. žiedo danga. Bus baigta tvarkyti Jurbarko gatvė nuo P. Vileišio tilto iki Raudondvario pl., kurios tvarkymo darbai buvo sustabdyti, nes bendrovė „Kauno vandenys“ nespėjo nutiesti vandentiekio“, – būsimus darbus vardijo A. Pakalniškis.

Naujos asfalto dangos sulauks Aušros gatvės atkarpa nuo Žemaičių g. iki Giedraičių g., Technikumo g., Tilto g., be to, prasidės K. Petrausko gatvės atkarpos nuo Vydūno al. iki Radvilėnų pl. remontas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar kada nors dar teks isgirsti fraze, kad rasti papildomi milijonai Kauno gatviu tvarkymui is pagrinu, paklojant nauja kelio danga?? Manau, kad tai jau istorija. Dabar kiekvienais metais girdesime apie duobiu lopyma ir ilgainiui tai taps Kauno pagrindiniu keiksmazodziu

Ale tikrai baisu

Ale tikrai baisu portretas
Būtų super, jei gatvės pagaliau būtų sutvarkytos. Deja, vėl bus tik lopoma, o kaip lopoma, mes žinom. Nelaikys nė per vasarą. O kas taisys sutraiškytus šaligatvius? Siūlau bent vieną vietą aplankyti ir pamatyti šaligatvį prie Lengvosios atletikos maniežo.

ratuotas

ratuotas portretas
gerai kad tvarko, kad ir taip kaip gali. gatvių būklė jau seniai baisi - dėl to kad lig šiol iš vis rimčiau patvarkyti nė nebandydavo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių