„Kauno diena“ prognozuoja: valdžiai rūpės tik rinkimai

Ar išaiškės, kas tikrasis "auksinio tualeto" autorius? Savo prognozes 2010 m. Kaunui pateikia "Kauno dienos" apžvalgininkai.

Balandį miestą valdanti Sėkmės koalicija džiaugėsi priėjusi kadencijos pusiaukelę ir gyrėsi nuveiktais darbais. Atidžiau pasižiūrėjus, tų darbų - ne marios. O ir dauguma jų - tik ankstesnių valdžių idėjų ir projektų tęsinys.

Sunku tikėtis produktyvaus darbo ir rezultatyvių projektų, kai nuo kadencijos pradžios ypatingu stabilumu koaliciją gyrę politikai vis labiau tempia vežimą į skirtingas puses, kaip tie gyvūnėliai I.Krylovo pasakėčioje.

Žinant, kad kadencija į antrą pusę ritasi gerokai greičiau, vargu ar begalima iš "sėkmiečių" tikėtis ko nors stulbinamo. Nebent vargais negalais išaiškėtų, ką reikės kalti prie gėdos stulpo už tą visiems įgrisusį, miesto kišenę kone 600 tūkst. litų patuštinusį, auksiniu vadinamą tualetą prie Kauno pilies.

Dar nesulaukusi atomazgos painioje gyvavimo istorijoje ši viešoji išvietė stūkso užrakintomis durimis. Ar atsivers tos durys gamtinių reikalų prispirtiesiems kitąmet, niekas nedrįsta prognozuoti. Tyli ir neoficialus tos tupyklos viršininkas Miesto ūkio departamento direktorius Jonas Žališkevičius, prisidengęs ikiteisminio tyrimo tylėjimo įžadais.

Kauno meras puse lūpų jau kalba, kad pasirengimas savivaldos rinkimams prasideda. Kitąmet tos varžytuvės tik dar labiau įgaus pagreitį. O kas iš to miestiečiams? Jeigu kažkas bus apsukrus ir privers prieš rinkimus daug žadančius politikus tesėti vieną kitą pažadą, turės šiokios tokios naudos: gal išasfaltuos kokią gatvę, gal įrengs vaikų žaidimų aikštelę, gal suorganizuos kokią lengvatą. Tikėtis, kad valdančiųjų žvilgsniai kryps toliau nei rinkimų riba, tikėtis tiesiog naivu. Kaimu jau vadinamas Kaunas ir 2010-aisiais trepsės vietoje, beviltiškai laukdamas lyderių, kurie žvelgia toliau savo nosies.

Akivaizdu, kad ši kadencija nelabai ką paliks tiems, kurie ateis į valdžią po rinkimų 2011 m. Gal Kauno mero vedami valdantieji jau suvokia, jog nesulauks kauniečių pasitikėjimo ir vadovaujasi logika "Po mūsų - nors ir tvanas"?



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių