Kauno choras su R.Tautkumi priešaky koncertuos Kaune

Raigardo Tautkaus suburtas Kauno choras kovo 16 dieną Kauno muzikiniame teatre surengs pirmąjį kolektyvo koncertą. Už bilietus surinktos lėšos bus skirtos chorui ir pasirengimui finalinėms televizijos laidos „Chorų karai“ kovoms.

Kauno chorui dar liko keli barjerai: reikės įveikti pusfinalį ir jeigu lydės sėkmė - tapti nugalėtojais.

„Kol kas surinktų pinigų labdarai negalime skirti. Chorą reikia išlaikyti, parengti gerą repertuarą, o viskas kainuoja nemažus pinigus. Beveik 5 tūkst. litų kainavo paskutinis pasirodymas „Afrika“. Juodą grimą teko atsivežti iš Lenkijos. Tad nuoširdžiai prašome padėti. O ateityje mes tikrai rengsime tikrus labdaros koncertus, kurių metu surinktos lėšos bus skirtos miestui“, - pažadėjo Ž.Daubarytė.

Ji pridūrė, kad Kauno savivaldybė miesto chorą parėmė labai kukliai. „Davė paslaugomis, skyrė autobusą, kuriuo choristai kiekvieną šeštadienį važiuoja į Vilnių. Savivaldybė šiek tiek parėmė ir pinigais. Suprantame, kad savivaldybę spaudžia skolos, todėl dėkingi už bet kokią pagalbą“, - sakė choro vadybininkė.

Ji pabrėžė, kad ne kostiumai svarbiausia R.Tautkaus vadovaujamam Kauno chorui. „Tačiau televizijai reikia šou, todėl reikia ir kostiumų, ir grimo, ir efekto. Visgi mums svarbiausia - kokybiška muzika“, - tvirtino pašnekovė.

Paklausta, kaip Kauno meras ir jo žmona padeda miesto įvaizdį puikiai puoselėjantiems choristams, Ž.Daubarytė atsakė, kad Andrius Kupčinskas, rengiant šį koncertą, paragino visus rėmėjus būti aktyvius.

„Jis savo asmeniniais ryšiais pasinaudoja, gali paraginti pirkti bilietus“, - tvirtino Kauno choro vadybininkė.

Kauno meras A.Kupčinskas tvirtino, kad savivaldybė, dar net neprasidėjus projektui, jau sutiko suteikti paramą.

"Kadangi negalėjome biudžete iš anksto numatyti lėšų šiam projektui, tai sukomės kaip galėjome. Viską skyrėme paslaugomis. Maniau, kad projektas perspektyvus, todėl sutikau būti globėju", - aiškino miesto meras.

Beje, meras tvirtino, kad miestas rėmė ir ankstesnius televizijų projektus, kuriuose dalyvavo Kauno atstovai. "Triumfo arką" rėmėme. Viskas priklauso nuo televizijos politikos - kiek patys vedėjai skelbia rėmėjus. Aš gi Šapranauskui ("Chorų karų" vedėjas - aut.) nepasakysiu, ką paminėti, o ko - ne", - bėrė žodžius Kauno vadovas.

Tuo tarpu projekto vadovė Neringa Kavaliauskienė "Kauno dienai" sakė, jog "Chorų karų" prodiuserio kompanija kiekvienam chorui skiria tiek pinigų, kad pakaktų ir drabužiams, ir kelionėms, ir repeticijoms.

"Kauno choras labai nori būti gražus ir išskirtinis. Mes nedrįstame varžyti choro idėjų, juolab kad kauniečiai turi nemažai ateities planų. Jie bando užsidirbti papildomų pinigų, kad galėtų būti dar labiau originalūs. Raigardą pavadinčiau genijumi, o jo vadybininkė Žaneta - maksimalistė", - reziumavo N.Kavaliauskienė.

R.Tautkaus „šampaninis“ Kauno choras koncertuos kartu su Kauno simfoniniu orkestru. Žiūrovai išvys ne tik televizijos ekranuose jau matytus kūrinius, bet ir kitus garsiausiose pasaulio scenose atliekamus muzikos šedevrus. Koncertas truks 1,5 val. 


Šiame straipsnyje: Chorų karai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių