Kauno centre per Vėlines sužibs tūkstančiai žvakučių

Kaune Vėlinių vakarą, nuo 17 iki 22 val., Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybė jau devintus metus iš eilės vykdys tradicinę akciją „Sielų upė“, kurios metu miesto centre įsižiebs daugybė žvakelių.

Sielų upė – tai galimybė kiekvienam prisiminti mirusius artimuosius, uždegti žvakelę už tuos, kurių nebėra, už tuos, kurių kapų negalime aplankyti. Tūkstančių švieselių nušviestas takas sušildys visų mūsų širdis, suburs draugėn ir pasės ramybę.

Pirmaisiais metais, kuomet gimė idėja organizuoti tokią akciją, ji buvo kukli. Žvakutės degdavo tik Vilniaus gatvėje prie Arkikatedros Bazilikos šalia Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto. Kiekvienais metais akcija užmojai augo.

Šiais metais akcijos organizatoriai planuoja uždegti 5 tūkst. žvakučių per visą Laisvės alėja ir Senamiestį iki katedros, taip sukurdami ramybės upę visiems išėjusiems.

Akcija yra finansuojama iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšų. Žinoma, kiekvienas kaunietis, gali tapti šios akcijos dalyvis, atsinešti savo žvakelę ir uždegti ją už savo mylimuosius.


Šiame straipsnyje: Vėlinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių