Kauno centre sunkvežimių eismo neuždraus

Į Kauno savivaldybę ne kartą kreipėsi Senamiesčio gyventojai, kurie prašė uždrausti sunkvežimių eismą Šv.Gertrūdos gatves. Kol kas prašymai atmetami.

Per pastaruosius kelerius metus Senamiesčio gyventojai su tokiu prašymu į savivaldybės Eismo saugumo komisiją kreipėsi mažiausiai kelis kartus, tačiau komisijos atsakymas visada būdavo toks pats.

„Šv.Gertrūdos gatvė - Vilijampolę su kitomis seniūnijomis jungiančios arterijos dalis. Tokius prašymus patenkinti būtų nelogiška“, - teigė komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius.

Dėl didelių gabaritų transporto srauto užsikišdavusioje gatvėje pasidarė lengviau kvėpuoti, kai prieš gerus metus atsidarė Marvelės gatvė.

„Skaičiavome, kad rytinio piko metu Šv.Gertrūdos gatve pravažiuoja 76 sunkvežimiai. Tai yra tikrai nedaug. Be to, tranzitinis eismas ten nebevyksta. Važiuoja tik vietinis aprūpinimo transportas ir kitaip artimiausiu metu nebus“, - kalbėjo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Sunkusis transportas ne tik užkemša eismą, bet ir kelia daug triukšmo. Tačiau ir šiuo klausimu savivaldybė gyventojams negali padėti, nes pastatai yra per arti važiuojamosios gatvės dalies. Todėl garsą slopinantiems atitvarams nėra vietos.

Eismo problemos Šv.Gertrūdos gatvėje turėtų sumažėti pastačius Kėdainių gatvės tiltą. Projekto įgyvendinimas nestovi vietoje, tačiau tilto dar teks palaukti. Dar mažiau įtikima tokiomis progomis prisimenama idėja po Senamiesčiu įrengti ilgą tunelį.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių