Kauno biudžeto pyrago dalybos – už uždarų durų

Pirmadienį opozicijoje dirbanti Liberalų sąjūdžio frakcija išplatino pranešimą, kuriame įspėja dėl Kauno valdančios koalicijos antidemokratinių veiksmų. Darbo grupėje Kauno miesto savivaldybės 2012 metų biudžeto projektui išnagrinėti ir pasiūlymams teikti neatsirado vietos nei vienam opozicijos atstovui.

Šiandien savivaldybėje darbo grupė spręs dėl preliminaraus ateinančių metų Kauno biudžeto. Nors kauniečiai balsavo už visus tarybos narius, biudžetą dėlios tik liberalcentristas Arvydas Garbaravičius, partijos „Tvarka ir Teisingumas” atstovė Aušra Ručienė, socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas, konservatoriai Marijus Panceris, Edita Gudišauskienė ir jaunalietuvis Stasys Buškevičius.

„Meras Andrius Kupčinskas į šiandien 15 val. vyksiantį darbo grupės posėdį pakvietė tik savo bičiulius. Biudžeto projektas – nepaprastai svarbus dokumentas, tačiau visų kauniečių pinigus imasi žarstyti grupelė draugų. Nepamenu, kad Kauno biudžetas būtų svarstomas už uždarų durų”, – pranešime piktinasi buvęs Kauno meras Rimantas Mikaitis.

Kaip teigė darbo grupės narys Marijus Paneris, darbo grupę savo potvarkiu sudaro meras, tad jo ir reikėtų klausti, kodėl čia neįtrauktos kitos miesto tarybos frakcijos ir nariai. Su meru Andriumi Kupčinsku portalo redakcijai nepavyko susisiekti.

Kaip pastebima Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešime, miestui svarbūs sprendimai priimami už uždarų durų, paslapčiomis ne tik nuo opozicijoje esančių frakcijų, bet ir nuo visų kauniečių.

Rimanto Mikaičio pasirašytame pranešime primenama ir apie miesto kolegijos posėdžius, į kuriuos sudėtinga patekti ir opozicijos atstovams, ir žiniasklaidai.

„Darbotvarkėje įrašomi tik detaliųjų planų klausimai, o apie kitus miestui svarbius klausimus dažnai išvis nutylima. Patyliukais nuo visuomenės vykdoma administracijos reforma, pažeidžiamos procedūros priimant miestui svarbius sprendimus energetikos sektoriuje. Interneto socialiniame tinkle „Facebook“ Kauno miesto savivaldybės profilyje pateikiama tik valdantiesiems palanki informacija, o kritinės pastabos trinamos“, – piktinamasi pranešime.


Šiame straipsnyje: Kauno valdžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naujausi faktai

Naujausi faktai  portretas
"Nors kauniečiai balsavo už visus tarybos narius, biudžetą dėlios tik liberalcentristas Arvydas Garbaravičius, partijos „Tvarka ir Teisingumas” atstovė Aušra Ručienė, socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas, konservatoriai Marijus Paneris, Edita Gudišauskienė ir jaunalietuvis Stasys Buškevičius." Na, vieną dėliotoją ką tik susėmė STT...

nu

nu portretas
nu ir gerai, kad liberalų neprileidžia,

stanislovas

stanislovas portretas
Baisu!! normalus meras ,kuris pasiryzes dirbti miesto labui,pats pareikalautu ,kad dalyvautu opozicijos atstovai,zurnalistai.............geriau vaziuokit i Labonoro giria ....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių