Kauno bendrovei pagrasinta internetiniu virusu

Bendrovė „Finverta“ gavo elektroninį laišką. Jame buvo grasinimai, kad jei nebus sumokėti 3 tūkst. eurų, įmonės internetinis puslapis bus atakuojamas virusų. Taip ir įvyko.

Grasinantį laišką elektroniniu paštu bendrovė gavo spalio 27 dieną.

„Mus įspėjo, kad jeigu mes nesumokėsim 3 tūkst. eurų, tada mūsų tinklapis bus atakuojamas virusų atakomis ir taps neprieinamas. Jie mums siūlė bendradarbiauti, o ne kreiptis į kokias nors institucijas. Sumokėti turėjome per 48 valandas. Aišku nenurodyta, kur mokėti. Esą kiekviena diena mums kainuos dar 300 eurų“, - tokią pradžią prisiminė bendrovės „Finverta“ direktorė Lolita Radišauskienė.

Laiško toną moteris apibūdino kaip grasinantį, reketuojantį. Direktorė iš karto kreipėsi į policiją. Grasinimas buvo identiškas kokį jau buvo gavusios kai kurios kelionių agentūros.

"Antradienį, 12 valandą, taip ir atsitiko, kaip jie žadėjo laiške. Užblokavo mūsų tinklapį. Tik apie 17.30 val mūsų specialistai atblokavo ir galėjome pradėti darbą", - pasakojo L.Radišauskienė.

Smulkių  vartojimo kreditų įmonės direktorė sakė, kad toks pat likimas ištiko ir jų kolegas užsiimančius tokiu pat verslu „HST komunikacijos“.

Plačiau skaitykite penktadienį „Kauno dienoje“. 


Šiame straipsnyje: interneto virusaivirusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių