„Kauno autobusai“ stiprins bazę

Pabrangus dyzeliniam kurui, „Kauno autobusų" bendrovė priversta atidėti planus visiškai atnaujinti savo autobusų parką.

Pasak šios bendrovės generalinio direktoriaus Mindaugo Grigelio, esant galimybei nuo spalio 1 dienos numatoma atsisakyti senųjų „Ikarus" markės autobusų, kurie skaičiuoja ne vieną dešimtį metų.

„Šiuo metu yra paskelbtas tarptautinis konkursas pirkti naujus autobusus. Viskas priklausys nuo to, kiek ekonomiškus variantus mums siūlys konkurso dalyviai", - portalui sakė M.Grigelis.

Kartu rengiama galimybių studija įsigyti 50 naujų autobusų. Tačiau kol kas planuojama įsigyti daugiau kaip 20 naudotų autobusų, kurie gali kainuoti iki 3 mln. litų. 50 naujų autobusų pirkimui reikės apie 10 mln. eurų. „Anksčiau už šią sumą buvo galima nusipirkti 55 naujus autobusus, tačiau dabar tikimės, kad gausim bent 50", - svarstė M.Grigelis.

Bendrovės veiklos planuose taip pat numatyta atnaujinti techninio aptarnavimo ir remonto skyrių bei pastatyti naują suspaustų dujų degalinę. Šiems planams įgyvendinti prireiktų iki 1 mln. litų.

„Tikimės, kad bent šitaip sutaupysim pinigų dėl brangstančio dyzelino. Tokias degalines jau turi Vilnius ir Klaipėda, o statytis ketina ir Šiauliai. Todėl, manau, kad ir „Kauno autobusams" ji būtų neprošal", - teigė bendrovės generalinis direktorius.

Jis apgailestavo, kad artimiausiu metu nepavyks padidinti vairuotojų darbo užmokesčio.

„Mes visada darbuotojams po truputį keliame atlyginimą. Galiu pasakyti, kad artimiausiu metu atlyginimus žadame kelti iki 5 proc. Taip pat gerinsime vairuotojų darbo sąlygas - galinėse maršrutų stotelėse vairuotojų patogumui stengsimės įrengti sanitarinius mazgus", - sakė M.Grigelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių