Kauno arenos statybvietėje rasta minosvaidžio mina

Pirmadienį Kaune, Nemuno saloje sporto areną statantys bendrovės „Vėtrūna" darbininkai rado sprogmenį.

Atvykę Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad saloje rasta karo laikų 82 mm minosvaidžio mina. Ji buvo sunaikinta Rokų poligone.

Apie rastą sprogmenį pirmieji pranešė statybininkai, kurie į sprogmenį panašų daiktą aptiko ruošdamiesi lyginti gruntą. Apie radinį buvo nedelsiant informuota policija. Tyrėjai turėtų nustatyti ar sprogmuo buvo atgabentas kartu su skalda ar buvo iškastas statybų aikštelėje.

Po šio incidento išminuotojai dar kartą patikrino vietą, kurioje buvo rastas sprogmuo, tačiau daugiau pavojingų radinių neaptiko.

Trumpam sutrikę Kauno arenos statybos darbai tęsiami toliau. Statybininkai šiuo metu ruošiasi treniruočių salės sienų ir  atraminės sienutės betonavimo darbams. Rengiamasi betonuoti kolonas, perdangas ir sienas.

Vakar išminuotojai buvo iškviesti ir į Narėpų kaimą, kuriame darbininkai, kasdami griovį, rado daiktą, panašų į sprogmenį. Atvykę J.Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nuramino, kad rastas daiktas aplinkiniams pavojaus nekelia.


Šiame straipsnyje: arenamina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių