Kaunietį pribloškė kruopose šliaužiojančios kirmėlės

Portalo 1kaunodiena.lt redakciją pasiekė pasipiktinusio kauniečio skambutis. Vincu prisistatęs žmogus teigė, kad jau antrą kartą, pirkdamas makaronus ir manų kruopas netoliese savo namų esančiame prekybos centre, aptiko kirmėlių.

„Visada perku tik pačius pigiausius makaronus ir manų kruopas. Makaronai buvo latviški, o ant kruopų pakuotės buvo lietuviškas užrašas. Pirmą kartą kirmėles maisto produktuose radau, kai nusprendžiau nupirkti makaronų ir išvirti anūkėms pieniškos sriubos. Kirmėles pirmoji pastebėjo anūkė. Aš nelaikiau pakuotės ilgą laiką namuose. Viską išviriau, vos tik grįžau iš parduotuvės“, – tikino garbaus amžiaus vyriškis.

Kaunietis kitą dieną nuėjo į prekybos centrą, kuriame įsigijo maisto produktų su parazitais, tačiau, pasak pašnekovo, niekas į jo skundą nesureagavo.

Kiek vėliau jis paskambino į Kauno valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Tarnybos darbuotojai nuvyko ištirti skundo, bet nurodytoje parduotuvėje nerado tos pačios partijos produktų, o ištyrę kitas partijas nieko neaptiko.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Petras Tarvydas patvirtino, kad tarnybą pasiekė skundas dėl netinkamų vartoti produktų vienoje iš Kauno parduotuvių.

„Mes operatyviai reaguojame į skundus, tačiau jie ne visada pasitvirtina. Visuose prekybos centruose reguliariai atliekami kenkėjų naikinimai. Iš patirties žinau, kad netgi švariausiuose namuose ilgai laikant produktus gali atsirasti parazitų. Nesvarbu, kad pakuotė nebuvo atidaryta, bet pakuotėje visada yra oro tarpai, per kuriuos ir patenka parazitai“, – aiškino P.Tarvydas.

Anot jo, bėda ta, kad žmonės ilgai taupo ir laiko spintelėse produktus.

„Daugiausiai panašaus pobūdžio pranešimų gauname prieš rudenį. Noriu patarti nekaupti produktų, o nusipirkus juos – suvartoti. Tiesą sakant, daugiausiai skundų gauname dėl įvairių kruopų ir dribsnių. Dėl makaronų – pirmą kartą“, – kalbėjo inspektorius.

Pasiekus skundui, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos komisijos inspektoriai nuvyksta į parduotuvę ir sustabdo nurodytų maisto produktų partiją. Vėliau iš visos partijos atsitiktiniu būdu paimamos 4-5 pakuotės, kurios tiriamos laboratorijoje.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos atstovas viešiesiams ryšiams Vitas Ūsas teigė, kad žmonės, įsigiję netinkamos kokybės maisto produktą, turi teisę susigrąžinti sumokėtus pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dana

dana portretas
manyciau visada pasitvirtina,tik niekada tai neuzfiksuojama.

Galvoju

Galvoju portretas
,kad šiais ''nepritekliaus ir ašarų laistymo'' laikais-tipo kokie mes biedni,kaip mes badą kenčiam-tai kirmėlės,sakyčiau į nauda...va valgai kruopas,užsikandi kirmėlėm,taigi čia šaunu,kirmėlaites kremti ryji,kaip austres.Sakyčiau tūlas Kaunietis-kaifų kaifą apturėjo.Čia tik paplot galima...Kruopos ir kartu mėsa,tai čia blogai??

Taip

Taip portretas
"Maximoje esu nusipirkusi su "spirgučiais" perlinių kruopų...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių