Kauniečių aukos varguoliams nesumenko

Savaitgalį maisto produktus prekybos centruose kviesti aukoti kauniečiai buvo dosnūs - jų parama pinigine išraiška siekė apie 134 tūkst. litų.

Suskaičiuota, kad kauniečiai iš viso paaukojo 44 tūkst. vienetų įvairių prekių. Labdaros ir paramos fondo "Maisto bankas" direktorės Deimantės Žebrauskaitės pastebėjimu, žmonės labiau linkę aukoti prieš Kalėdas rengiamos akcijos metu, tačiau ir pavasarinės akcijos rodikliai Kaune irgi džiuginantys.

Praėjusį rudenį Kaune buvo paaukota 45 tūkst. vienetų produktų, o praėjusį pavasarį - 32 tūkst. Taigi, šiemet, 12 tūkst. daugiau, nei pernai. Visos Lietuvos mastu akcijos rodikliai irgi nenuvylė. 37 šalies miestuose žmonės paaukojo maisto už 610 tūkst. litų. Tiesa, rudenį šis rodiklis siekė 868 tūkst., bet praėjusį pavasarį Lietuvoje buvo surinkta produktų už mažesnę sumą - 520 tūkst. litų.

Pastebėta, kad žmonės perka pačius pigiausius vienos ar kitos grupės produktus. Tradiciškai makaronų ir kruopų aukojama daugiausiai, todėl akcijos organizatoriai kaskart ragina pirkti daugiau konservų, šį kartą žmonės į tai atsižvelgė.

Kaune akcija vyko daugiau kaip 40-yje parduotuvių, o dviejuose prekybos centuose "Maisto banko" konteineriai stovi nuolat, tad paaukoti maisto skurstantiesiems galima bet kada. Pasak D.Žebrauskaitės, konteineriai prisipildo maždaug per dvi savaites. Iš viso Lietuvoje tokių konteinerių pastatyta 13, nuo sausio mėnesio juose paaukota produktų už daugiau kaip 20 tūkst. litų.

Vis tik didesnį norą aukoti žmonėms sužadina akcijos, kuomet aukojamų produktų prie prekybos centrų kasų laukia žmonės. Praėjusį penktadienį ir šeštadienį Kauno parduotuvėse labdaros organizacijai talkino keli šimtai savanorių, tarp jų ir kelių įmonių darbuotojai. Šie pasakojo, kad produktus aukoja įvairūs žmonės: pasiturintys, gaunantieji vidutines pajamas, pensininkai.

"Maždaug iš kas dešimto vežimėlio bent pro vieną prekę dėjo į "Maisto banko" vežimėlį", - tikino Vilius, labdaringose akcijose dalyvavaujantis nuo mokyklos suolo.

Bendrovėje "City Service" buhaltere dirbanti Evelina pirmą kartą tapo savanore labdaros akcijoje ir pripažino, kad darbas ne toks, kaip kabinete. "Stovėti ant kojų kelias valandas - nelengva. Stovi, lauki, kol žmonės kažką atneš. Sėstis būtų negražu", - svarstė moteris.

Šokoladinį batonėlį savanoriams padavusi Nijolė pasiteisino: "Pirma nemačiau, kad vyksta ši akcija, tai atnešiau, ką galėjau atiduoti". Moteris teigė ir anksčiau aukodavusi produktus, dažniausiai - konservus. "Nors ir pati esu pensininkė, bet vis dar galiu ir paaukoti", - juokėsi ji.

Kaunietė Brigita prisipažino dažniau aukojanti prieš Kalėdas. "Kažkaip tada labiau atsiranda labdaringi jausmai. Jaunoms šeimoms, kurios turi daug vaikų, tikrai yra sunku. Aš turiu tik vieną vaiką, taigi, galiu padėti kitiems ", - šypsojosi moteris.


Šiame straipsnyje: Maisto bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių