Kauniečiai raginami pasiskiepyti nuo gripo

Kauno visuomenės sveikatos centras informuoja, kad Kauno miestui yra papildomai nupirkta sezoninės gripo vakcinos, todėl dabar visi norintys kauniečiai gali pasiskiepyti nuo gripo nemokamai.

„Norime atkreipti policininkų, gaisrininkų, medikų, laiškininkų, susisiekimo, komunalinius bei maisto tiekimo poreikius užtikrinančių darbuotojų, taip pat ir visų kitų asmenų, kuriems apsauga nuo gripo yra svarbi, dėmesį", - tikina specialistai. Pasiskiepyti galima visose Kauno miesto poliklinikose, klinikose ar šeimos gydytojų kabinetuose.

Gripas yra ne tik nemaloni, bet ir pavojinga liga, galinti virsti lėtinių ligų paūmėjimu bei kitomis sunkiomis infekcijomis. Dažniausios gripo komplikacijos: virusinis arba bakterinis plaučių uždegimas, širdies raumens bei širdies dangalų uždegimas, kepenų uždegimas, inkstų nepakankamumas, galvos smegenų dangalų uždegimas, sinusitas, vidurinės ausies uždegimas.

Pasaulio sveikatos organizacijos ekspertai nurodo, kad skiepijimasis nuo gripo negarantuoja, kad pasiskiepiję asmenys nesusirgs gripu, tačiau jie bus apsaugoti nuo sunkių ir gyvybei pavojingų komplikacijų. Be to, skiepijimasis nuo gripo sumažina gripo atvejų skaičių, mažina šalies ekonominius nuostolius.

Skiepytis nuo gripo nėra per vėlu, nes sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis dar neįsibėgėjo. Manoma, kad skiepytis tinkamas laikas iki pat gripo epidemijos pradžios ir net jai prasidėjus. Dažniausiai gripo epidemijos Kauno apskritį užklumpa vasario gale ir kovo mėnesiais. 


Šiame straipsnyje: gripasnemokama vakcina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių