Kauniečiai nepatenkinti centralizuotai tiekiamu šildymu

Šeštadienio vidurdienį kelios dešimtys kauniečių Vienybės aikštėje mitingavo prieš „Kauno energiją“.

„Žmogus turi mokėti didžiulius pinigus, o pats nieko negali spręsti. Valdžia nesijaudina, kad žmonės vis labiau skurdinami“, - nuo pakylos į susirinkusiuosius kreipėsi vienas iš mitingo organizatorių Darius Gimžauskas.

Pagrindinė mitingo tema - kodėl trukdoma daugiabučių gyventojams atsijungti nuo centralizuoto šildymo.

Į mitingą susirinkę žmonės piktinosi, kad nuo balandžio 1 d. „Kauno energija“ vėl didina centralizuotai tiekiamo šildymo kainas. „Dujų kainos nekyla. Kyla tik tarpininkų paslaugų kaina“, - teigė D.Gimžauskas. Anot jo, monopolininkas gali diktuoti kainas, nes nėra konkurencijos. Šiemet šildymas kauniečiams branginamas jau trečią kartą.

Mitingo organizatoriai kalbėjo apie alternatyvius šilumos šaltinius ir kritikavo galiojančią tvarką, miesto valdžią bei  „Kauno energiją“, dėl kurių kaltės gyventojai negali pasirinkti, kaip šildyti savo būstus ir kiek už tai mokėti.

„Nepriklausau monopolininkų klanui, bet esu prieš atsijungimą nuo centralizuoto šildymo“, - pareiškė į mitingą atėjęs savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas. Jo nuomone, nereikia išardyti sovietmečiu sukurtos sistemos, kurioje yra apie 5 tūkst. Kauno daugiabučių.

Valdininkas žmonėms aiškino, kad atsijungti nuo centralizuoto šildymo galima, tačiau namo gyventojų nuomonės dažnai išsiskiria, o paskui vėl pajungti centralizuotą šildymą būtų labai keblu.

„Turiu visų namo gyventojų sutikimą atsijungti nuo sistemos ir įsirengti dujinį šildymą bute, bet namo administratorius, savivaldybė ir „Kauno energija“ neleidžia to daryti“, - pasakojo kaunietė Violeta Tunkevičienė. Karaliaus Mindaugo prospekte gyvenanti moteris už vasario mėnesį vien už šildymą turi sumokėti 780 litų. Moteris teigia, kad 63 kv. m jos bute būna tik 14 laipsnių šilumos.

„Name jau yra butas, kuriame įrengtas dujinis šildymas, o man neleidžia to daryti. Aiškina, kad Kaunas suskirstytas kažkokiomis zonomis, ir nieko pakeisti negalima“, - gūžčiojo pečiais V.Tunkevičienė.

Tvarkai prižiūrėti atsiųsti penki policijos ekipažai iš tolo stebėjo susibūrimą.


Šiame straipsnyje: Kauno energijašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių