Kauniečiai minėjo Angelų sargų dieną

Šeštadienį Kaune Angelų sargų dieną minintys pareigūnai kauniečiams surengė tradicinę šventę. Jos metu netrūko pramogų, apdovanoti keli piliečiai.

Apdovanojo neabejingus piliečius

Šeštadienį po vidurdienį Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje aukotų Šv. Mišių, per Laivės alėją patraukė pareigūnų eisena į Vienybės aikštę, kurioje ją pasitiko keli šimtai kauniečių bei išsirikiavę Lietuvos policijos vadovai, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Oficialioje šventės dalyje pagerbti ne tik tarnybą gerai atliekantys pareigūnai, bet ir keli nusikaltimams kelią užkirtę ir nusikaltėlius padėję sulaikyti piliečiai. Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato apdovanojimas – stiklinės angelo skulptūrėlės „Gėrio sergėtojas“ įteiktos Neringai Kirkliauskaitei, Laimonui Nausėdai ir Mantui Liutkevičiui.

Šių metų balandžio mėnesį N.Kirkliauskaitė išgirdo neįprastą triukšmą kaimynės bute ir paskambino pagalbos telefonu 112. Patruliai, nuvykę nurodytu adresu, rado prie namo be sąmonės gulintį įtariamąjį, kuris susižalojo šokdamas pro langą iš buto. Jame buvo rasta antrankiais surakinta ir šoką patyrusi 62 metų moteris. Ji paaiškino, kad į butą įsibrovę du vyriškiai jai grasino pistoletu, surakino antrankiais, reikalavo pinigų ir aukso dirbinių.

22 metų kaunietis L.Nausėda, pastebėjęs laiptinėje įtartinus vyriškius, apie tai pranešė policijai. Atvykę patruliai bute rado sumuštą ir surištą kaimyną. Šiuo nusikaltimu įtariami asmenys buvo sulaikyti vėliau, padedant L.Nausėdai.

A.Smetonos gimnazijos gimnazistas M.Liutkevičius, įtardamas nusikaltimą, savo mobiliuoju telefonu nufilmavo iš kaimynų kiemo kranu iškeliamą ir į sunkvežimį kraunamą traktorių. Šis vaizdo įrašas padėjo kriminalinės policijos pareigūnams ištirti stambią vagystę ir sulaikyti nusikaltėlį.

Atliko parodomąsias programas

Susirinkusiems netrūko pramogų. Specialų pasirodymą su žirgais buvo paruošę Raitosios policijos kuopos pareigūnai. Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto studentai pademonstravo savo meistriškumą, mokydami kauniečius savigynos veiksmų. “Aro" rinktinės išminuotojai demonstravo roboto galimybes. Kovinės parengties veiksmus rodė Mobiliosios kuopos pareigūnai. Kinologai kartu su publikos numylėtiniais – tarnybiniais šunimis parodė, kaip sulaikomi teisėtvarkos pažeidėjai, apieškomi įtarimą sukėlę asmenys, surandami kvaišalai.

Kauniečiai ir miesto svečiai taip pat galėjo apžiūrėti policijos technikos, ginkluotės, specialiųjų priemonių ir technikos parodą. Savadarbių šaunamųjų ir nešaunamųjų ginklų, kuriais buvo padaryti nusikaltimai, kolekciją. Mobiliąją ekspertų laboratoriją, prevencinį autobusą. Norintys galėjo pasivažinėti riedžiais, pasimatuoti neperšaunamas liemenes, pasitikrinti blaivumą. Ekstremalių situacijų mėgėjai išbandė saugos diržų demonstravimo ir automobilių apsivertimo imitavimo įrenginį.

Išreiškę protestą

Daugelį atvykusių lydėjo gera nuotaika. Tiesa, ne visi į šventę atėję kauniečiai tikėjo, kad policija daro viską dėl visuomenės saugumo.

„Yra daug policininkų, kurie neverti uniformos. Bet aš manau, kad tokie čia neatėjo. Tikiu, kad policijoje yra sąžiningų, gerai savo darbą dirbančių žmonių“, – sakė su anūke į šventę atėjusi Virginija.

Šventinę nuotaikai galėjo šiek tiek pakenkti keli protestavę jaunuoliai.

„Tokiu būdu mes solidarizuojamės su Vilniuje badaujančiai pareigūnais. Jie badauja jau dvi savaites, o valdžia tik juokauja“, – piktinosi Lietuvos profesinių sąjungų jaunimo asociacijos pirmininkas Juozas Adomaitis.


Šiame straipsnyje: Angelų sargų diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių