Kauniečiai keičia knygas į medžius

Trečiadienį Kaune prasideda antrą kartą organizuojama socialinė-aplinkosauginė „Žalioji knygų akcija", kurios metu miestiečiai raginami atnešti nebereikalingas knygas į miesto seniūnijas. Suaukotos knygos bus parduotos, o už jas gautos lėšos panaudotos miesto žaliesiems plotams atnaujinti.

„Prieš dvejus metus pirmą kartą surengta akcija pranoko mūsų lūkesčius - buvo surinkta daugiau kaip 30 000 knygų, dalis jų buvo parduotos už simbolinę kainą, kita dalis - paaukota įvairiems socialiniams projektams", - pasakojo Knygų turgaus, inicijavusio šią akciją, atstovas Jonas Plenta.

Už gautas lėšas nupirkta daugiau kaip pusė tūkstančio medelių, kurie pasodinti šalia Kauno švietimo ugdymo įstaigų: vaikų darželių ir mokyklų.

Pagrindiniai „Žaliosios knygų akcijos" tikslai išlieka tie patys: saugoti gamtą, mažinti vartojimą, skatinti branginti knygas, gražinti miestų žaliuosius plotus, šviesti visuomenę gamtosaugos klausimais.

Akciją, kaip ir prieš dvejus metus, globoja Kauno miesto savivaldybė.

„Labai džiaugiuosi, kad ši iniciatyva vėl atgimė. Tai - puiki proga visiems kauniečiams prisidėti prie savo miesto puoselėjimo. Viliuosi, kad šiemet prie šio projekto prisijungs ir kiti Lietuvos miestai", - sako Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Balandžio 10-ąją prasidėjusi akcija ir baigsis medelių sodinimu spalio mėnesį. Šiais metais medelius planuojama sodinti specialiai suformuotame „Knygų parke", kuriam vietą rekomenduos Kauno miesto savivaldybės Aplinkosaugos skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių