Kauniečiai dalyvavo nemokamoje fotosesijoje

Fotografai - entuziastai kauniečių albumus papildė profesionaliomis, nemokamomis nuotraukomis. 

"Dažnai aplinkybės neleidžia patirti smagių emocijų, įdomių išgyvenimų. Mes norėtume šią galimybę Jums padovanoti. Kviečiame atvykti į "Meno parko" galeriją ir nusifotografuoti profesionalioje fotosesijoje", - prieš kelias savaites seniūnijose paliktų atvirukų tekstas intrigavo miestiečius. Intrigą dar labiau kurstė žinia, kad fotosesija - nemokama.

"Artėjant šventėms, reikia dovanoti stebuklus, - Šypsojosi  fotografė Svetlana Batura, drauge su trim kolegomis nusprendusi miestiečiams dovanoti jų portretus. - Juk yra žmonių, kurie negali nueiti į foto ateljė. Yra žmonių, kuriems nuotrauka - didžiausia vertybė."

Nors ant kiekvienos atvirutės - kvietimo buvo nurodytas tikslus fotosesijos laikas, šeštadienio rytą šalia galerijos durų fotografų laukė kelios dešimtys modelių. Įsiamžinti nuotraukose skubėjo daugiavaikės šeimos, senjorai, sunkiai gyvenantys, gerus darbus darantys žmonės ir neįgalieji.

"Girdėjome apie panašią akciją vienoje iš užsienio šalių. Tik ten fotografuojami vargšai gatvėse", - pasakojo S.Batura. Kauniečiai fotografai savo modelius nusprendė pakviesti į dvi erdves, kurios priminė pačią tikriausią fotostudiją - skėčiai, galingi prožektoriai, medžiaginis fonas.

"Nusirenkite ir ateikite čia", - ranka modamas į ryškiomis lempomis apšviestą salės kampą, kvietė fotografas Saulius. Garbaus amžiaus ponia prieš sėsdama į medinę kėdę pirštų galiukais perbraukė sidabrinės lapės kailį, jos bendraamžė iš rankinės traukė karoliukais puoštą sagę, kuri netrukus tviskėjo jos marškinių atlape.

"Šypsokis, bet ne dirbtinai arba imsiu ir pakutensiu tave", - kaktą suraukusį berniuką linksmino S.Batura.

Jos kolegai Andriui teko sunkesnė užduotis - sutramdyti kalytę Uogą, kuri niekaip nenorėjo žiūrėti į objektyvą. "Pamatytumėte kaip ji stirnas gaudo, - Augintinę liaupsino  medžiotojas Marius, bendrą judviejų nuotrauką žadėjęs pakabinti koridoriuje. - Galės visi įeinantys žiūrėti."

Kauniečių Šimkūnų šeima fotomenininkų darbui taip pat ieškos  garbingiausios vietos, todėl apgailestavo, kad dalyvauti fotosesijoje galėjo tik keturi vaikai. "Du vyriausieji kremta mokslu Vilniuje. Atvykę per šventes galės į mus žvilgtelėti", - rišdama kepurę mažiausiajai dukrelei kalbėjo mama Jolanta.

Pasak S.Baturos, nuotraukas visi fotosesijos dalyviai galės atsiimti po savaitės. Jei modeliai sutiks, sausio mėnesį jų veidus pamatys akcijos rėmėjei ir šeimos nariai


Šiame straipsnyje: nemokamafotosesija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių