Kaune vienas šuo išmestas pro langą, o į du paleisti šūviai

Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ veterinarų globon vėl pateko keli keturkojai augintiniai. Vieno šuns gyvybės išgelbėti nepavyko - jį pakirto medžiotojo kulka. Šaulys teisinosi pamanęs, kad šauna į lapę.

Žiauraus elgesio su gyvūnais proveržis kol kas nepažabojamas. Kaune užfiksuoti dar keli atvejai.

Vienas neseniai gimęs taksų veislės šunelis, kaip įtariama, antradienį buvo išmestas pro Partizanų gatvės 130-ojo namo penktame aukšte esančio buto langą. Kaip išsiaiškino gyvūnų globėjai, minėtame būste apsistojusi asocialaus gyvenimo būdo šeima, auginanti ir daugiau šunų.

Apie daugiabučio prieigose pastebėtą nugaišusį jauną taksų veislės šunelį „Nuaro“ darbuotojams trečiadienį ryte pranešė kiti vietos gyventojai. Paaiškėjo, kad maždaug vieno ar dviejų mėnesių taksų mišrūnas buvo išmestas pro langą. Į įvykio vietą iškviesti ir policijos pareigūnai.

Su jų pagalba gyvūnų globėjai paėmė taksų veislės maždaug trejų metų amžiaus kalę, kuri ir buvo atsivedusi minėtą šunelį. Turimais duomenimis, iš viso vadoje buvę keturi šuniukai. Kol kas aiškinamasi, kur žiauriu elgesiu su gyvūnais įtariami šeimininkai padėjo likusius tris mažylius.

Dar vienas incidentas įvyko Alšėnų kaimo teritorijoje esančioje pamiškėje. Ten antradienio popietę, apie 14 val., dvi paauglės jodinėjo žirgais, o aplink jas lakstė du augintiniai - aštuonerių metų bokserių mišrūnas Deris ir dar pusantrų metų neturinti laikos bei koli veislių mišrūnė Hara.

Mergaitėms jodinėjant, staiga pasigirdo šūviai. Kulkos pataikė į šunis. Kulkos pataikė kalytei Harai į plaučius, tad netrukus ji užduso ir krito nelaimės vietoje. Tuo tarpu patinas atvežtas į veterinarijos kliniką. Pirminę apžiūrą atlikę veterinarai aptiko keturias žaizdas. Viena kulk apčiuopta kaklo srityje. Neatmetama, kad jų gali būti ir daugiau. Šiuo metu keturkojui daroma rentgeno nuotrauka, kurioje tikimasi tiksliau pamatyti, kiek svetimkūnių įstrigę šuns kūne.

„Kol kas chirurgas nejudino ir tos vienos jau aptiktos kulkos. Reikia išsiaiškinti, ar jų nėra daugiau, nes tikėtina, kad ir kiti svetimkūniai dar gali būti nepasišalinę iš kūno. Tuomet bus kompleksiškai imtasi reikiamo gydymo, - „Kauno dienai“ sakė Gyvūnų globėjų asociacijos savanorė Džiuginta Vaitkevičienė. - Kol kas gyvūnas dar pats vaikšto, jo būklė, kaip tokio amžiaus šuns, atrodo tikrai nebloga. Gali būti, kad jam vis dar tęsiasi šoko būsena.“

Nušauto ir sužaloto šunų šeimininkė teigė susisiekusi su šauliu, paleidusiu šūvius į jos augintinius. Jis taip pat yra Alšėnų kaimo gyventojas. Dėl savo poelgio vyras pernelyg nesikrimto ir pasiteisino neva pamanęs, kad horizonte pamatė lapes. 


Šiame straipsnyje: šuo kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių