Kaune vidury gatvės išsiveržė „fontanas“

Ketvirtadienį priešpiet Sukilėlių prospekte įvykęs vandentiekio gedimas gerokai sutrikdė eismą judria gatve ir pridarė nemenkų rūpesčių „Kauno vandenų“ Avarinės tarnybos darbuotojams.

Galinga vandens srovė, lyg fontanas, iš po sutrūkusio asfalto ėmė trykšti apie 10.45 val. Nelaimės epicentras ties 51 numeriu pažymėtu namu iškart buvo apstatytas mediniais atitvarais.

Dėl atsiradusios kliūties ir išlūžusios kelio dangos bei iškilusių asfalto luitų, automobiliai ir visuomeninis transportas turėjo tenkintis likusia tik viena iš dviejų eismo juostų. Laimė, didesnės spūstys nesusidarė, tad neprireikė net eismą reguliuojančių policijos pareigūnų pagalbos.

Tą pačią akimirką į nelaimės vietą buvo pasiųstos didžiulės „Kauno vandenų“ meistrų pajėgos. Trys Avarinės tarnybos mikroautobusai, kas keliasdešimt metrų išsirikiavo Sukilėlių prospekto atkarpoje nuo sankirtos su Riešutų gatve iki Žeimenos gatvės sankryžos.

„Jūs nematėte, kas čia darėsi pačioje pradžioje. Vanduo iš po asfalto kilo ir pulsavo daug smarkiau nei dabar“, - „Kauno dienos“ žurnalistams incidento vietoje kalbėjo vienas „Kauno vandenų“ darbuotojas, tarsi akcentuodamas, kad jis su kolegomis greitai susitvarkė su užduotimi ir sustabdė vandens tekėjimą.

Nepaisant to, Sukilėlių prospektu ėmęs tekėti gan sraunus upokšnis jau siekė ne tik Žeimenos gatvę, bet ir Šiaurės prospekto nuokalnę, vedančią Jonavos gatvės link. Vandens srovė užnešė važiuojamąją gatvės dalį paplautu žvyru ir smulkiais akmenimis.

„Trūko vandentiekio magistralė. Tai viena pagrindinių miesto trasų. Gal atrodo ir baisiai, bet jau ėmėmės būtinų veiksmų ir tikimės artimiausiu metu viską sutvarkyti. Vis dėlto ten po žeme nutiestas 400 milimetrų diametro vamzdis, o tai jau beveik pusmetris, tad galima įsivaizduoti, kiek vandens juo prateka“, - vaizdžiai situaciją paaiškino „Kauno vandenų“ atstovai.

Vandentiekio specialistais pagal požymius žemės paviršiuje prognozavo, kad vamzdžio trūkis gali būti išilginis ir gana didelis. Dėl kokių priežasčių gedimas galėjo atsirasti, „Kauno vandenų“ atstovai teigė kol kas nenustatę. Magistralė, kurioje įvyko gedimas, nutiesta bemaž prieš tris dešimtmečius.

Netrukus nelaimės vietoje pasirodė ir atstovas iš čia pat esančių Kauno medicinos universiteto klinikų. Jis neslėpė susirūpinimo, kad didžiausia Kauno gydymo įstaiga trumpam buvo likusi be vandens. Vandens trumpam buvo netekę ir dalis Eigulių mikrorajono gyventojų.

„Galite grįžti. Vanduo Klinikoms jau tiekiamas. Uždarėme šią vandentiekio magistralę, tad dabar vanduo jus turėtų pasiekti kita, aplinkine“, - ligoninės atstovą ramino avarinės tarnybos darbininkai.

Šiemet vandentiekio avarijos Kauno medicinos universiteto klinikoms kelia rūpesčių jau nebe pirmą kartą. Kaip jau buvo rašyta „Kauno dienoje“, sausio 21-ąją galingas vandens fontanas ištryško Eivenių gatvėje. Dėl to ligoninės personalui teko atidėti kai kurias planines operacijas ir kitas procedūras.


Šiame straipsnyje: vandentiekis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių