Kaune užšalo Nemunas, bet šaltis miesto neparklupdė

Savaitgalį Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje, šaltis gerino termometro stulpelio žemumų rekordą, tačiau miesto iš pusiausvyros neišmušė.

Sekmadienį ryte 23 laipsnių minusinė temperatūra sulėtino miesto kraujotaką. Ramybės būsena užfiksuota beveik visose Kauno specialiosios tarnybose. Policininkai, ugniagesiai gelbėtojai, medikai ir šilumos tinklų prižiūrėtojai darbo turėjo netgi mažiau nei įprasta.

"Visiška ramybė", - ištarė Bendrojo pagalbos centro darbuotojas.

Praėjusios savaitės antrojoje pusėje Nemune nuo Kauno aukštupiu pradėjusios formuotis ledų sangrūdos sparčiai ėmė kelti vandens lygį ties Druskininkais, tačiau kol kas jis nei dzūkams, nei kauniečiams ekstremaliais pojūčiais negrasina. Vakarykštę popietę ramiai leido ir Kauno Civilinės saugos tarnybos vedėjas Jonas Griškevičius.

Vienintelė tarnyba, kurioje savaitgalį buvo karšta - "Kauno vandenų" Avarinė tarnyba. Pastarosiomis dienomis dėl didelio šalčio fiksuota po 3-4 trūkius vandens linijose.

Tokiame šaltyje sunkiau nustatyti tikslią avarijos vietą, nemažai laiko užtrunka, kol speciali technika pralaužia metrinį įšalą. Be to, iš požemio neretai į gatvių važiuojamąją dalį ištrūkęs vanduo akimirksniu virsta ledu. Todėl į įvykio vietą skuba ne tik vandentiekio prižiūrėtojai, bet ir "Kelių remonto grupės" druskos mišinio barstytuvai.

Vakar prasidėjo ir kitos bėdos - žmonės ėmė skųstis užšalusiu vandentiekiu. "Avarinės tarnybos telefonai - tiesiog raudoni nuo skambučių dėl užšalusių vamzdynų. Pradeda lysti bėdos dėl neūkiškumo", - pastebėjo "Kauno vandenų" Tinklų cecho viršininkas Vytautas Rudys.

Dėl didelio šalčio šeštadienį Rotušės aikštėje anksčiau darbą baigė prekybininkai, o kauniečiai po septynerių metų pertraukos galėjo pasižiūrėti kaip atrodo prie Vytauto Didžiojo tilto užšalęs Nemunas.

Sinoptikai įsitikinę, kad speigas svilins dar kelias naktis, tačiau nauji šios žiemos šalčio rekordai greičiausiai bus mušami ne Kaune. Vakar ryte, Varėnos rajone, Pirčiupiuose termometro stulpelis buvo nukritęs iki minus 30 laipsnių.


Šiame straipsnyje: šaltis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių