Kaune susprogdintas banko „Snoras“ kioskelis (papildyta)

Bankų skyriai ir filialai toliau be paliovos vilioja nusikaltėlius. Penktadienį paryčiais Kaune, Sukilėlių prospekte nugriaudėjo galingas sprogimas, kurio banga smarkiai suniokojo čia esančio "Snoriuko" patalpas.

Teisėsaugininkų teigimu, sprogimas greta prekybos centro "Topolis" pasigirdo kelios minutės iki 4 val. Jo metu žmonės nenukentėjo. Draudikai sprogimo metu padarytus nuostolius preliminariai įvertino 80 tūkst. litų.

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), nusikaltėliai veikiausiai mėgino tokiomis priemonėmis pagrobti bankomate buvusius pinigus. Ar jiems tai pavyko, pareigūnai tvirtina kol kas nežinantys ir šį faktą tikslinantys.

Įvykio vietoje dirbo gausios policijos pareigūnų pajėgos. Į įvykio vietą iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai aiškinosi, kokio tipo sprogmuo galėjo būti padėtas greta "Snoriuko".

Viena aišku, kad sprogmens būta galingo, mat jo jėga išdaužė visus banko kioskelio stiklus, aplamdė metalines konstrukcijas, apgriovė sienas, o plačiai pažirusios nuolaužos buvo matyti net automobilių stovėjimo aikštelėje.

Įtariamųjų ieškoma. Nusikaltimo motyvai taip pat tikslinami.

Kauno apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu. Už tai baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Banko "Snoras" išplatintame pranešime teigiama, kad nusikaltėliai grynųjų pinigų nepagrobė. Suniokotos banko filialo patalpos buvo draustos, tad ir tiesioginių nuostolių dėl šio įvykio bankas nepatirs.

"Bankas jau ėmėsi papildomų specializuotų priemonių, kad užkirstų kelią tokio pobūdžio pasikėsinimams. Tikimės, kad bus rimtai atsižvelgta į susidariusią kriminogeninę situaciją ir imtasi visų būtinų priemonių siekiant apsaugoti žmones ir turtą", - teigė "Snoro" viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Tomas Vaišvila.

Papildyta 12.50 val.

Draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“, apdraudusi Kaune naktį susprogdintą banko „Snoras“ kioską, įvertino, kad sukelti nuostoliai sieks apie 80 tūkst. litų nuostolių.

„Žalos dydis dar tikslinamas, tačiau preliminariais skaičiavimais sprogimas sukėlė apie 80 tūkst. litų nuostolių“, - teigia „ERGO Lietuva“ Turto draudimo departamento žalų administravimo skyriaus vadovas Darius Smetona.

Pasak D. Smetonos, apskritai sprogdinimo atvejų draudimo bendrovės praktikoje pasitaiko ne itin dažnai, tačiau tokių draudiminių įvykių žalos būna nemažos.

Draudikų duomenimis, į bankų skyrius ir bankomatus kėsinamasi gan dažnai. Paprastai draudiminiai įvykiai susiję su apiplėšimais - išplėšiami bankomatai, kioskelių seifai. Ypač daug apiplėšimų buvo užregistruota praėjusiais metais. Tokių atvejų nuostoliai siekdavo iki kelių šimtų tūkstančių litų.

Tai jau ne pirmas atvejis Kaune, kai pasikėsinta į "Snoriuką". Pagrindinis ir vienintelis nusikaltėlių tikslas tokiais atvejais - banke laikomi pinigai.

Antai praėjusių metų spalį du kaukėti vyrai, pasitelkę laužtuvą, įsibrovė į Kovo 11-osios gatvėje, greta 61 numeriu pažymėto namo esančio "Snoriuko" tarnybines patalpas. Vienas iš nusikaltėlių įrėmė banko darbuotojai į smilkinį daiktą, panašų į pistoletą, ir atsirakinęs rastu raktu seifą, pagrobė jame buvusią raudonos spalvos dėžutę su pinigais.

Kitas tuo metu pagrobė pinigus, gulėjusius ant stalo lentynos. Tikslių nuostolių "Snoro" banko atstovai anuomet neįvardino, tačiau teigta, kad įvairia valiuta pagrobtų pinigų suma galėjusi siekti 40 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių