Kaune sulaikyta sukčių gauja iš Šri Lankos

Per operaciją policijos pareigūnai sulaikė dar keturis asmenis, kurie turėjo per šimtą netikrų banko mokėjimo kortelių, įrangą joms gaminti bei didelį kiekį pinigų. Policija tęsė tyrimą, pradėtą rugpjūčio pabaigoje.

Tąkart Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai gavo informaciją, kad prekybos centre „Savas" iš DnB NORD banko bankomato nuimami pinigai su padirbtomis kortelėmis. Vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo tai dariusį asmenį, pareigūnai netrukus sulaikė Šri Lankos pilietį, kuris turėjo 28 banko korteles su užrašu „TUXEDO Blue Diamond". Ant kiekvienos kortelės buvo užrašyti kortelių PIN kodai.

Sulaikytasis Šri Lankos pilietis turėjo 1,3 tūkst. litų. Teismas trisdešimt vienerių metų vyriškį leido suimti dviem mėnesiams.

Vakar dar keturi kortelių sukčiai buvo sulaikyti miesto centre esančiame viešbutyje. Visi keturi asmenys, kilę iš Šri Lankos, turėjo laikinus leidimus gyventi Didžiojoje Britanijoje ir kelionės dokumentus. Apie sulaikymą informuota Didžiosios Britanijos atstovybė.

Per apžiūrą viešbučio kambariuose buvo rasti trys nešiojami kompiuteriai, 2 atminties laikmenos, viena iš jų su programine įranga, skirta mokėjimo kortelių įrašymui, magnetinių kortelių duomenų įrašymo ir nuskaitymo įrenginys, jungiamas prie kompiuterio, dvi navigacinės įrangos, bankomatų ir jų adresų sąrašas.

Sulaikytieji turėjo apie 75 tūkst. litų įvairių šalių valiuta: 25 tūkst. litų, 10,5 tūkst. eurų, 260 Anglijos svarų, 5,7 tūkst. JAV dolerių. Taip pat rastos 145 netikros banko mokėjimo kortelės su užrašytais PIN kodais bei 40 tuščių kortelių.

Pareigūnų duomenimis, visi šie asmenys pinigus su netikromis kortelėmis nuiminėjo įvairių bankų bankomatuose, ne tik Kaune, bet ir kituose šalies miestuose. Nustatinėjama, iš kokių šalių bankų sąskaitų buvo pasisavinti pinigai.

Šiuo metu visi keturi įtariamieji sulaikyti 48 valandoms, rytoj ketinama kreiptis į teismą dėl jų suėmimo. 


Šiame straipsnyje: kortelėssukčiaipadirbtos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių