Kaune šaukiama visuotinė talka

Savaitgalį gamtos įsiūtį pajutusiame Kaune nuo pirmadienio iki trečiadienio šaukiama visuotinė talka. Audros padarinius padės likviduoti kariuomenė.

Po antrą kartą per dvi dienas sušaukto Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo koordinacinės grupės posėdžio paskelbta, kad nuo pirmadienio iki trečiadienio 16-20 val. Kaune šaukiama visuotinė talka. Kauno miesto vadovai neabejoja, kad miestą tvarkančios įmonės ir gyventojai su audros padariniais kovos ir be raginimų, tačiau visuotinės talkos paskelbimas leidžia lengviau prisišaukti pagalbos iš kariuomenės. Vien Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas pažadėjo miestui į pagalbą atsiųsti 60 vyrų ir technikos.

Pirmadienį kariškiai turėtų pradėti darbuotis Ąžuolyne ir Panemunės šile.

Kol kas tikslūs audros padaryti nuostoliai nežinomi, bet tikimasi, kad jiems padengti užteks savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo fonde esančių beveik milijono litų.

Pirmadienį ryte Kauno viešasis transportas funkcionavo įprastu ritmu, tačiau vis dar buvo nepravažiuojama Vokiečių gatvė.

Didžiausios problemos susijusios su elektros energijos tiekimu. Kauno mieste ryte elektros neturėjo 2,5 tūkst. vartotojų, rajone – 3,5.

Gyventojai skundžiasi, kad neįmanoma prisiskambinti į „VST“.

„Į skambučius atsiliepinėja keli žmonės, o skambina tūkstančiai. Labai prašome supratingumo“, – sakė „VST“ Kauno miesto skyriaus viršininkas Saulius Alekna.

S.Alekna žadėjo, kad daugeliui vartotojų elektros energijos tiekimas bus atnaujintas pirmadienį. Tačiau kai kuriems vartotojams rajone gali tekti laukti net iki trečiadienio.

Pagalbos besišaukiantys kauniečiai gali skambinti 112. Dėl medžių siūloma skambinti seniūnams, o pačiu ekstremaliausiu atveju –  telefonu 8 687 29 307.

Apskritai, Kaune padėtis šiuo metu nėra labai bloga. Mieste dirba daugiau nei 10 medžius pjaustančių brigadų. „Kauno švara“ kiaurą naktį valė miestą.

Ekstremalių situacijų valdymo koordinacinės grupės posėdyje kilo diskusija, ar leisti miestiečiams susipjaustyti ir išsivežti nuvirtusius medžius. Baiminamas, kad padėtis gali tapti nekontroliuojama, nes įsidrąsinę miestiečiai gali pradėti pjauti sveikus medžius. Nuspręsta gyventojams leisti susipjaustyti tik nuvirtusius medžius, tačiau tik tokiu atveju, jei bus sutvarkomos ir jų šakos.    


Šiame straipsnyje: audraŠkvalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių