Kaune šaligatviai bus slidūs visą savaitę

Tarp pliuso ir minuso svyruojanti temperatūra pridarė nepatogumų pėstiesiems - dėl slidžių šaligatvių padidėjo traumas patyrusių pėsčiųjų skaičius. „Kauno švara“ teigia, kad visą savaitę šaligatvių valymui bus skiriamas ypatingas dėmesys.

Pavasariu alsuojantis oras ne tik išviliojo kauniečius į lauką, bet ir jiems paspendė pavojingus spąstus. Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės Traumatologijos punkto vedėjas Raimondas Kunickas sakė, kad pirmasis dėl slidžių šaligatvių nukentėjusių žmonių antplūdis pastebėtas sekmadienį ryte.

„Ryškesnis traumuotų žmonių skaičiaus padidėjimas buvo ryte, kai vyresnio amžiaus žmonės keliavo į bažnytėlę. Kita traumuotų pėsčiųjų banga buvo pirmadienį ryte“, - sakė R.Kunickas.

Manoma, kad per pirmadienio parą paslydusių ir susižeidusių pacientų skaičius gali pasiekti 150, tačiau R.Kunicko teigimu, toks skaičius žiemą nėra šokiruojantis. Raudonasis Kryžius dirba normaliu ritmu.

„Kauno švaros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas miesto tvarkymo reikalams Darius Visockis pasakojo, kad šaligatvių barstymui druskos ir smėlio mišiniu bei valymui pirmadienį skiriamas išskirtinis dėmesys. Centre visus šaligatvius pabarstyti tikimas iki pietų, o vėliau darbininkai patrauks į Žaliakalnį bei kitus miesto rajonus.

Sinoptikai prognozuoja, kad visą savaitę dienomis laikysis pliusinė, o naktimis - minusinė temperatūra. Todėl šaligatviai turėtų būti slidūs kiekvieną rytą.

„Pirmadienį ryte vykusiame susirinkime akcentavome, kad kiekvieną rytą bus skiriamas ypatingas dėmesys šaligatviams, o tik paskui visiems kitiems darbams“, - teigė D.Visockis.


Šiame straipsnyje: slidutraumos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių