Kaune rasti vogti automobiliai, kurių vertė per 1 mln. litų

Kauno policijos pareigūnai per 10 dienų rado 9 prabangius užsienyje vogtus automobilius ir du anksčiau pavogtus motociklus, kurių bedra vertė siekia per milijoną litų.

Spalio 31 d. garažų bendrijoje „Ratas“, Virbalų g., Jonavoje, pareigūnai, tikrindami gautą informaciją, viename iš garažų aptiko 2010 metų laidos automobilį „BMW 560L“. Nustatyta, kad 50 tūkstančių eurų vertės automobilis spalio 28 d. buvo pavogtas Vokietijoje. Jonavos r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo (LR BK 189 str.)

Lapkričio 5 dieną Jonavos mieste buvo sulaikytas jonavietis, įtariamas autotransporto priemonių vagyste ir turto prievartavimu (LR BK 178 str. 1 d. ir 181 str. 1d). 2009 metų rugsėjį iš garažo, esančio toje pačioje bendrijoje „Ratas“, buvo pavogti trys motociklai – ‚Ducati ST4‘, „Suzuki GSX-R750“, priklausantys Ukmergės gyventojui, ir „Yamaha SZR 600“, priklausantis Panevėžio gyventojui.

Šių metų spalį pas nukentėjusį Ukmergės gyventoją atvyko jo pažįstamas jonavietis, kuris pasisiūlė tarpininkauti išperkant pavogtus motociklus. Nukentėjusiajam susisiekus su Kauno policijos pareigūnais, įtariamasis „išpirkos“ perdavimo metu buvo sulaikytas. Rasti ir du anksčiau pavogti motociklai: „Ducati ST4“ ir „Suzuki GSX-R750“. Įtariamasis suimtas 20-čiai dienų, jam pareikšti įtarimai dėl vagystės ir turto prievartavimo, už ką gresia laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų.

Spalio 29 dieną pareigūnai Kauno rajone, Lapių miestelyje, vienos įmonės teritorijoje rado vilkiką „Renault Premium 385“ su puspriekabe. Vilkiko viduje rasti du Vokietijoje pavogti automobiliai: 2010 metų laidos „BMW X6“ ir „BMW X5“. Vieno automobilio vertė – apie 100 tūkst. eurų.

Lapkričio 8 dieną atikdami kratą bendrovės “G&G investicijos” patalpose Kauno rajono Karkazų kaime, pareigūnai rado dar šešis 2008-2010 metų laidos užsienio valstybėse anksčiau pavogtus  automobilius: du automobilius „Porsche Cayenne“, du - „Toyota Rav 4“, "Honda CR-V” ir „Land Rover Range Rover Sport“. Tyrimo metu nustatyta, kad automobiliai buvo pavogti Estijoje, Latvijoje, Vokietijoje, Olandijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių