Kaune prasidėjo pūga (atnaujinta 16.50 val.)

Prognozuota pūga Kauną pasiekė - tik šiek tiek vėliau. Sinoptikų teigimu, snigti laikinojoje sostinėje turėjo pradėti jau vidurnaktį, tačiau naktį vėjas pažeme tik pustė jau esamą sniegą, kritulių kauniečiai nesulaukė.

Pūga įsismarkavo

Tačiau trečiadienio rytą iš dangaus pasipylė nauja dozė sniego. Miesto gatvės akimirksiu tapo slidžios ir nenuspėjamos. 14 val. duomenimis, Kauno gatvėse eismo sąlygos sudėtingos. Vairuotojai raginami važiuoti itin atsargiai. Nors apie 12 val. į miestą išvažiavo 7 „Kauno švaros" mašinos, visgi visų gatvių iš karto nuvalyti nespėjama. Juolab, kad sninga toliau.

Kelius prižiūrinčios bendrovės portalui patvirtino, kad dirbama bus visą parą. Ketvirtadienio naktį Kauno gatvėse sniegą valys bei druskos-smėlio mišinį barstys 7 „Kauno švaros" ir 7  „Kelių remonto grupės" mašinos.

Pusnyse stringa vilkikai

Iš pat ryto portalo skaitytojas Egidijus pranešė, kad „Via Balticos" prieigose ties Ringaudais ryte užstrigo trys vilkikai. Vienas vilkikas sniege buvo „įkalintas" prie pat Ringaudų seniūnijos.

Skaitytojas Marius pranešė, kad Ringaudų seniūnijoje, Akademijos miestelyje, apie pietus susidarė didelės transporto spūstys. „Šiuo metu čia valomi keliai, todėl eismo sąlygos gyvenvietėje sudėtingos", - praneša skaitytojas.

Sąlygos dar prastės

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, vidurdienį Kauno apskrityje visi keliai buvo išvažiuojami.  Kelių priežiūros skyriaus vedėjo Henriko Jurkuvėno teigimu, Žemaitijoje naktį prasidėjusi pūga pamažu keliauja į rytus, todėl pavakare pustys ir snigs visoje Lietuvoje. Daugelis Kauno rajono kelių vakare bus sunkiai išvažiuojami.

Naktį pradėjus kilti oro temperatūrai bendrovė „Kelių remonto grupė" apie 3 val. nakties ant gatvių pabarstė druskos, apie 10 valandą buvo barstoma antrą kartą. Druskai įsigėrus į sniegą, apie pietus pradėtos valyti miesto gatvės.

Naktį vėl šals

Meteorologinių prognozių skyriaus vedėjos Vidos Ralienės teigimu, turėtume džiaugtis atėjusia žiema ir mažiau panikuoti. Visgi vairuotojams to nedrįstume teigti.

Trečiadienį apie 10 valandą Kaune oro temperatūra buvo nukritusi iki 6 laipsnių šalčio, vėjo gūsiai siekia iki 14 metrų per sekundę.

Sinoptikė tvirtina, kad ketvirtadienio naktį vėl šals, temperatūra nukris iki 11-13 laipsnių šalčio, naktį kritulių nenumatoma. Ketvirtadienio dieną iš vakarų atkeliaus naujas ciklonas, atnešiantis sniegą ir pūgas.

Laukiame skaitytojų pranešimų apie situacijas Kauno keliuose. Siųskite pranešimus ir nuotraukas elektroniniu paštu portalas@kaunodiena.lt.


Šiame straipsnyje: žiemos rūpesčiaipūga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių