Kaune prasideda smegduobių sezonas

Kaune, L.Sapiegos gatvės namų kieme atsivėrė gili smegduobė, kurios kilmė kol kas neaiški.

"Pas mus atsivėrė gili duobė, kelia pavojų automobiliams ir praeiviams, nežinome į kokias tarnybas kreiptis“,– kalbėjo į redakciją paskambinusi skaitytoja Janina Mikalauskienė.

Duobė atsivėrė prie L.Sapiegos gatvės 3 numeriu pažymėto namo kieme. Kol kas duobė paviršiuje nėra plati, tačiau po asfaltu ji ištrupėjusi plačiau ir yra apie metro gylio. Gyventojai į duobę įbedė pagalius, kad vairuotojai apvažiuotų įgriuvą. „Žmonės baiminasi, kad labiau atšilus orams duobė dar praplatės“, – kalbėjo J.Mikalauskienė.

Dažniausiai tokios įgriuvos atsiranda dėl paplauto grunto, kai prakiura kanalizacijos vamzdžiai. Įmonės „Kauno vandenys“ avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas sakė, kad negavęs pranešimo apie duobę L.Sapiegos gatvėje. „Bet mūsų darbininkai nuvyks į vietą pažiūrėti“, – žadėjo jis.

R.Stunžėnas minėjo, kad pavasarį avarinės tarybos darbininkams kartais tenka du kartus per dieną vykti užtaisinėti mieste atsiveriančių smegduobių. „Žiemą žemės paviršius dėl šalčio išlieka tvirtas, nors apačioje gruntas plaunamas trūkusio vamzdžio. Atėjus pavasariui paviršius sušyla ir susmenga į atsivėrusią tuštumą“, – aiškino R.Stunžėnas.

Antra vertus, L.Sapiegos gatvės gyventojai kalba, kad smegduobė galėjo atsiverti ir dėl senųjų statinių liekanų, kurie buvo užversti žemėmis ir viršuje paklotas asfaltas. „Esame girdėję, kad mūsų kieme būta bunkerių anglims laikyti, per karą čia neva buvo įrengta slėptuvė. Gruntas mūsų kieme išties nestabilus, nuolat veriasi duobės, tik iki šiol jos nebuvo tokios gilios“, – pasakojo J.Mikalauskienė.


Šiame straipsnyje: duobėsmegduobėduobės

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Kaunas - viena didele smegduobe

Lt

Lt portretas
Nežinau nei vienos gatvės Kaune kad nebūtų duobiu, visas Kaunas kaip po karo. Savivaldybė nesugeba nieko pakeisti, tai kam jie ten reikalingi nerinksim nieko i kauno savivaldas... Jiems miestas nerupi. Čia kaip Afrikoj.

ne prasi

ne prasi portretas
niekas ten neprasideda, tai - nuolatinė būsena...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių