Kaune pradedamas šildymo sezonas (papildytas)

Kaunui šildymą tiekianti bendrovė „Kauno energija" informuoja, jog spalio 10 d. mieste oficialiai pradedamas šildymo sezonas. Šiuo metu Kauno gyventojams taikoma vienanarė šilumos kaina 14,67 cento be PVM už kilovatvalandę.

Šildymas įjungiamas gyvenamuosiuose namuose ir visuomeniniuose pastatuose. Atvėsus orams, vaikų darželiuose, ikimokyklinio ugdymo įstaigose šildymas įjungtas keliomis savaitėmis anksčiau.

Šildymo sezonas mieste pradedamas viena diena anksčiau  nei praėjusiais metais. Pernai šildymo sezonas buvo pradėtas spalio 11 dieną, o 2006 metais - spalio 17 dieną.

Šįryt savivaldybės administracija iš pradžių patvirtino žinią, kad šildymas bus įjungtas, paskui paneigė, kol galų gale atsiuntė administracijos direktoriaus įsakymą, kuriame tvirtinama, kad šildymas šiandien jungiamas ligoninėms ir mokykloms, o nuo spalio 13 dienos (tai yra, pirmadienio) - visiems kitiems šilumos vartotojams.

„Iš vakaro gavome vieną savivaldybės administracijos vadovo įsakymą, šiandien popiet jau kitą. Toks savivaldybės neapsisprendimas labai keistas", - svarstė bendrovės „City service" Kauno padalinio vadovas Tomas Augatavičius.

Pasak jo, šįryt bendrovė 20 procentų prižiūrimų namų įjungė šildymą. „Vėl išjungti būtų gana sudėtinga, nes sistema veikia automatiškai", - portalui sakė T.Augutavičius. „City Sevice" Kaune prižiūri beveik 1 tūkst. daugiabučių.

Visgi "Kauno energija" patvirtino, jog šildymo sezonas Kaune pradėtas jau šiandien.

„Šildymo sezonas pradėtas, nes pastarąsias dienas vidutinė paros temperatūra buvo mažesnė nei 10 laipsnių, o sinoptikų prognozės artimiausioms dienoms taip pat žada vėsius orus", - sakė „Kauno energijos" generalinio direktoriaus pavaduotojas Stanislovas Karčiauskas.

„Kauno energija" pradeda tiekti šilumą ne tik gyvenamiesiems namams, bet ir gydymo ir mokymo įstaigoms, administraciniams pastatams bei pramonės įmonėms.

Gyvenamuosius namus administruojančios bendrovės, namų šildymo sistemų prižiūrėtojai šildymo sistemas turi paleisti per 5 kalendorines dienas nuo šildymo įjungimo pradžios. Pasak „Kauno energijos" specialistų, nebūtinai visuose miesto rajonuose šiandien šildymas ir bus įjungtas.

S.Karčiauskas primena, kad  nors ir paskelbta šildymo sezono pradžia, tačiau šilumos vartotojai turi teisę patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios. Apie tai jie turi pranešti šilumos tiekėjui. Daugiabučių gyvenamųjų namų patalpos gali būti pradėtos šildyti ir vėliau, jei tam pritaria dauguma gyvenamojo namo bendrasavininkių.


Šiame straipsnyje: šildymassezonaspradžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių