Kaune planuojama surengti Tarptautines vaikų žaidynes

Šiandien Kauno miesto tarybos nariai pritarė siūlymui teikti paraišką Tarptautinių vaikų žaidynių komitetui dėl žaidynių surengimo Kauno mieste po 2015 metų.

Pasak Kauno miesto jaunimo reikalų tarybos pirmininkės Gintarė Skaistės, jaunieji sportininkai nuo 2004 metų garbingai atstovauja Kauno miestui dalyvaudami tarptautinėse vaikų žaidynėse.

„Dalyvavimas šiose žaidynėse miesto olimpinių sporto šakų jauniesiems sportininkams yra didelis stimulas, galimybė parodyti savo sugebėjimus bei susipažinti su kitų šalių kultūromis, istorija, kalba bei žmonėmis. Suorganizuodami šią šventę Kaune, pasikviesime ne tik daug jaunųjų sportininkų ar trenerių, bet kartu ir turistų. Tai bus puiki proga pristatyti bei pareklamuoti savo miestą", – tvirtino G.Skaistė.

Tarptautinių vaikų žaidynių prezidentas Torstenas Raschas kartu su žaidynių generaliniu sekretoriumi Richardu Smithu praėjusių metų rudenį lankėsi Kaune. Vizito metu svečiai susitiko su miesto vadovais, apžiūrėjo sporto bazes ir pažymėjo, kad Kaunas turi puikias galimybes ateityje surengti tarptautines vaikų žaidynes.

Gavus teisę organizuoti tarptautines vaikų žaidynes 2016 ar vėlesniais metais, pagrindinį organizacinį darbą atliktų Kauno miesto savivaldybės administracija. Šiame sporto renginyje dalyvautų apie 2 tūkst. sportininkų, trenerių ir oficialių delegacijų atstovų iš viso pasaulio.


Šiame straipsnyje: vaikų žaidynėssportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių