Kaune koncertuos „auksinis Rusijos akordeonas“

„Kultūrinių ryšių kiemas“ vasario 4 dieną kviečia į garsaus Lietuvos akordeonisto Genadijaus Savkovo 60 metų jubiliejinį koncertą. Į svečius atvyksta Rusijos akordeonistas Serveris Abkerimovas, vadinamas „auksiniu Rusijos akordeonu“, skelbia organizatoriai.

Krymo totorius S.Abkerimovas yra Rusijos akordeonistų - bajanistų konkurso laureatas. „Moskoncerto“ solistas dažnai kviečiamas koncertuoti užsienyje, dalyvauja tarptautiniuose konkursuose. Jis su dideliu pasisekimu jau yra grojęs ir Lietuvoje.

S.Abkerimovas yra vienas geriausių šių dienų Rusijos akordeonistų. Jo šeima buvo ištremta į Uzbekiją, kur ir gimė būsimasis muzikas.

S.Abrekimovas groti pradėjo 12 metų. Vaikinas atvažiavo į Maskvą ir įstojo į muzikos technikumą, po to – Gnesino Rusijos muzikos akademiją, geriausią mokymo įstaigą Rusijoje. Čia jis baigė akordeono klasę pas garsųjį profesorių Jurijų Drangą.

Muzikantas pats kuria, groja ne tik klasikinę, bet ir pramoginę muziką.

Kartu su Rusijos artistu 60-mečio proga gros žinomas Lietuvos akordeonistas, Teatro ir muzikos akademijos docentas Genadijus Savkovas. Jis dažnai koncertuoja Kaune tiek solo, tiek su aktoriumi Rolandu Kazlu ar Tomo Leiburo retro muzikos ansambliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių