Kaune klega „Suklegos"

Rugsėjo 26-28 dienomis kartu su išlekiančiais paukščiais Kaune klega tarptautinis tradicinio ir šiuolaikinio folkloro festivalis „Suklegos". Festivalis per savo gyvavimo dešimtmetį tapo žinomas ne tik Lietuvos, bet ir užsienio modernaus folkloro mėgėjams. Pernai atgijęs šiemet festivalis siūlo net tris įvairių folklorinių improvizacijų ir eksperimentinės muzikos koncertus.

Šeštadienį 18 val. šeštadienį VDU didžiojoje salėje vyks „Suklegų" svečių koncertas, kuris nustebins žiūrovus užsienio grupėmis. Koncerte taip pat pasirodys viena iš geriausių Lietuvoje šiuolaikinio folkloro grupių iš Vilniaus „Atalyja", kuri pristatys kūrinius iš naujausios savo plokštelės „Saula Riduolėla".

Grupė „Virre" iš Estijos viešės festivalyje pirmą kartą ir žada žiūrovus nustebinti savo eksperimentine ritmine jausminga muzika. Jau spėjusi pagarsėti Lietuvoje grupė „Auli" iš Latvijos nepaliks nė vieno abejingo dūdmaišių ir būgnų muzikai. Koncertą vainikuos grupė iš Lenkijos „Orkiestra sw. Mikolaja". Jie stebins ne tik jausminga muzika, bet ir instrumentų gausa, autentiškais balsais.

Sekmadienį 16 val. į Kauno ryšių istorijos kiemelį sugužės jaunimo grupės. Jau ne pirmą kartą festivalyje dalyvaus Kaunos Jėzuitų gimnazijos grupė „Ale va" bei Rasos gimnazijos folkloro grupė. Folkloro grupė iš Kaišiadorių vadovaujama Česlovo Kriščiūno pristatys naujausią savo šiuolaikinio folkloro programą.

Vėliau kiemelį užlies elektroninės muzikos garsais perpintų sutartinių projektas „Sutartinės party". Tai vienas iš ryškiausių kompozitorių Lino Rimšos ir Lino Paulauskio eksperimentinių projektų, jungiantis sutartines su elektronine muzika ir džiazo elementais. Festivalis užsibaigs linksmais šokiais su kapela „Lipk ant sienų".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių