Kaune keisis viešojo transporto stotelių veidas

Vos apie pusę Kauno viešojo transporto stotelių turi stogines, o ir likusios ne itin puošia miestą. Ši situacija ateityje turėtų keistis. Miesto savivaldybė skelbs konkursą, kurio laimėtojas per artimiausius 20 metų atnaujins senas stotelių stogines, įrengs naujų ir jas prižiūrės.

„Užtrukome pakankamai ilgai, nes reikėjo parengti investicinį projektą, galimybių studiją. Be to, ilgokai truko derybos su Finansų ministerija. Šių metų rugsėjį arba spalį sužinosime koncesininką“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Šiuo metu Kauno stotelių stogines prižiūri dvi įmonės. 205 stoginėmis rūpinasi bendrovė „JC Decaux“, 75 – „Lagunta“ ir dar apie 30 – pati savivaldybė. Sutartys su minėtomis įmonėmis, kurios stogines prižiūrėjo pastaruosius 15 metų, baigiasi 2014 metų sausį.

Naująjį konkursą laimėjusi bendrovė per pirmuosius metus bus įpareigota stoginių skaičių padidinti iki 350. Taip pat sutartyje bus įrašyta, kad ji kasmet privalės papildomai įrengti po penkias naujas stogines. Taip per 20 metų Kaune turėtų atsirasti dar apie 100 stoginių.

„Mieste iš viso yra daugiau nei 600 viešojo transporto stotelių. Tik apie pusę jų turi stogines“, – sakė P. Keras.

Jis užsiminė, kad Transporto ir eismo organizavimo skyrius sulaukia daug gyventojų prašymų mieste įrengti daugiau stoginių. „Nemalonu, kai žmonės, laukdami autobuso ar troleibuso, per lietų ar pūgą turi stovėti ir šlapti“, – pripažino valdininkas.

Anot P. Kero, dabartinių senų stoginių neplanuojama griauti – jos bus atnaujintos.

„Pavyzdžiui, Lampėdžių šile stovi labai graži iš rąstų suręsta stoginė – niekas jos negriaus ir nestatys naujesnės iš stiklo. Analogiška situacija yra Rokuose“, – teigė pašnekovas.

Savivaldybei ši sutartis bus naudinga, kadangi per 20 metų koncesininkui nereikės mokėti nė vieno lito.

„Konkursą laimėjusi bendrovė į naujų stoginių įrengimą turės investuoti 4,7 mln. litų, o per metus visų stoginių priežiūrai skirti po 700 tūkst. litų. Pelną jie gaus iš reklamos“, – aiškino P. Keras.

Valdininkų skaičiavimais, koncesininkas per metus už reklamą, kurią skelbs viešojo transporto stotelėse, gali užsidirbti po 4 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matyt

matyt portretas
kazkam stogas nuvaziavo ............per duobes iki stoteliu jau nuo rudens privaziuot neimanoma ,aptasko laukiancius nuo galvos iki koju.................

...

... portretas
stoteliu stogines ne itin puosia miesta o gatviu duobes prie tu stoginiu ( ir visame mieste ) tai jau tikru tikriausia miesto puosmena.... patiems valdininkams skubos tvarka reiketu tvarkytis savo "stogines" nes jau tikrai "vaziuoja stogas"

taigi

taigi portretas
is duobiu biznio nepadarysi, o is stoginiu-gali.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių