Kaune išrinkta geriausia duona

Baigėsi Kauno technologijos universiteto (KTU) Maisto instituto kartu su Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) organizuotas konkursas „Geriausia lietuviška duona".

Šviesios duonos grupėje geriausia pripažinta duona „Palanga močiučių" (UAB „Klaipėdos duona"), gardžiausia - „Šventinė duona" (UAB „Joniškio duona"), o gražiausia (patraukli pakuotė ir gaminio išvaizda) - „Kratono balta duona" (UAB „Kratonas").

Duonos su grūdų priedais grupėje geriausios ir gardžiausios duonos titulus „susišlavė" UAB „Fazer Gardėsis" Juoda duona su saulėgrąžomis. Gražiausia pripažinta UAB „Joniškio duona" Penkių grūdų duona.

Juodos duonos grupėje geriausia ir patraukliausia pripažinta „Močiutės duona su ajerais" (UAB „Vilniaus duona"). Gardžiausia juoda duona pripažinta „Proginė duona" (UAB „Alytaus duona").

Už lietuviškų tradicijų puoselėjimą diplomais apdovanota Juoda duona su saulėgrąžomis (UAB „Fazer Gardėsis"), duona „Palanga močiučių" (UAB „Klaipėdos duona") ir Daujėnų naminė duona (V. Stankevičienės individuali įmonė „Saimeta").

Be duonos, kepamos pagal senąsias lietuvių duonos kepimo tradicijas, organizatorių ir vertintojų dėmesį patraukė ir originalios, savo vartotoją jau atradusios duonos rūšys bei jų pavadinimai.

Specialus prizas už originalią duonos sudėtį ir formą įteiktas UAB "Mantinga" už "Vaisių duoną", o už patrauklų pavadinimą ir gerą kokybę apdovanota ir UAB "Kratonas" duona "Martukės gardžioji". Duonos gaminių pavadinimo patrauklumo konkurse laimėjo juoda "Bočių duona".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurate

Jurate portretas
Laba vakara ar galetumete tokia duonele iskepti su dankteliu vestuviem
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių