Kaune į Rotušės aikštę atkeliavo Kalėdų eglė (papildyta)

Penktadienį iš Neveronių miestelio į Rotušės aikštę atvežta Kalėdinė eglė. Ją ir aikštę ketinama puošti visą ateinančią savaitę. Puošti eglę galės padėti ir miestiečiai.

Daugiau nei prieš 30 metų Stanislovo Ulecko sodinta eglė buvo Pabiržės gatvės puošmena, tačiau gražuolė buvusio durpyno vietoje taip išsikerojo, kad pradėjo užstoti namą. Šakos įsipynė į elektros linijų laidus, šeimininkai pradėjo baimintis, kad per pūgą augintinė neišvirstų iš koto.

„Tėvas pasodino, o mes su broliu pjaunam. Žinoma gaila, bet ką padarysi. Labai didelė užaugo“, - su egle atėjo atsisveikinti Saulius Uleckas.

Gražiausios eglės konkursą surengę savivaldybės tarnautojai jau buvo apsisprendę dėl išrinktosios, tačiau S.Uleckas komisijai pasiūlė atvažiuoti pažiūrėti jų augintinės.

„Eglę pamatę žmonės iš savivaldybės buvo sužavėti. Tikrai graži“, - eglė gyrė, bet tuo pat metu jos ir gailėjo S.Ulecko brolis Arvydas.

Eglės išlydėti susirinko kaimynai, o iki Rotušės aikštės ji vežta su policijos palyda.

Išdidžiai Neveronyse stovėjusi žaliaskarė Rotušės aikštėje lyg ir susigūžė, išsigandusi aukštų pastatų ir atsivėrusių erdvių, tačiau netrukus ji aikštės centre sužibės it nuotaka. Penktadienį prie jos viršūnės pritvirtintas angelas, atlikti pasiruošimo puošimui darbai.

Šiemet eglė bus papuošta šerkšną primenančiomis dekoracijomis. Pagal galerijos „Balta“ direktorės Jolantos Šmidtienės eskizus bus papuošta ir visa aikštė. Tam gali prireikti visos kitos savaitės.

Šeštadienį ir sekmadienį puošti eglę kviečiami padėti Rotušės aikštės šeimininkai.

„Puošimas bus gana sudėtingas. Reikės daug pinti, bet visus norinčius pamokysim. Bus daug darbo, todėl laukiame visų norinčių padėti“, - sakė J.Šmidtienė.


Šiame straipsnyje: Kalėdų eglėkalėdos 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių